NEA

Σε ποια χώρα κυκλοφορούν τα περισσότερα ηλεκτροϋβριδικά;

01tokyo

Σωστά μαντέψατε, στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τα περισσότερα, από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα…

Plug-in electric vehicle stock market penetration per capita and EV sales market shareΜέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2014 στις ΗΠΑ (των 320 εκ. κατοίκων) κυκλοφορούν τα 172.000 ηλεκτροϋβριδικά αυτοκίνητα από τα περίπου μισό εκατομμύριο που έχουν παραχθεί. Στην Κίνα (των 1,385 δισ. κατοίκων) κυκλοφορούν περίπου 74.000, στην Κίνα 39.000, στην Ολλανδία και στην Γαλλία 29.000 και στην Νορβηγία (τον παράδεισο της Tesla) περισσότερα από 20.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

Top 10 countries by market share of new car sales in 2013Παρόλο που ο μεγαλύτερος όγκος των ηλεκτροϋβριδικών κυκλοφορούν στις ΗΠΑ τα υψηλότερα ποσοστά της αγοράς κατέχουν ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Σουηδία κ.α.), ενώ ακολουθεί και η Ιαπωνία. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κατάταξη με την πρώτη 10άδα αλλά με ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 0,60% (σύμφωνα με στοιχεία του Wikipedia.org). Κάτι που ενισχύει και την πρόβλεψη έρευνας του εκεί υπουργείο ενέργειας για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Σημείωνεται πως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά -καθώς σε ορισμένες αγορές τα ηλεκτρικά διαχωρίζονται από τα plug-in υβριδικά- και πρέπει να λαμβάνονται υπόψην ως μία γενικότερη άποψη της αγοράς.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!