NEA

Αποκάλυψη για το Opel Adam S

Opel Adam S 2015 (4)

Τη δική της άποψη για τα σπορ, μίνι αυτοκίνητα ετοιμάζεται να καταθέσει η Opel στο προσεχές σαλόνι του Παρισιού, με μία ειδική έκδοση του Adam, ισχύος 150 ίππων.

Όπως γίνεται άμεσα εμφανές από τις φωτογραφίες, το Adam S έχει δεχτεί τις φροντίδες των ανθρώπων του τμήματος OPC. Το τελικό αποτέλεσμα διατηρεί μεν το μοντέρνο χαρακτήρα της σειράς, ενισχυμένο όμως με άφθονες δόσεις δυναμισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε το πλήρες αεροδυναμικό body kit, τις χαμηλωμένες αναρτήσεις με τους τροχούς των 17 (και προαιρετικά 18) ιντσών, τα ελαστικά διαστάσεων 225/35, το βελτιωμένο σύστημα πέδησης αλλά και δέκα νέους χρωματισμούς, ειδικά για την περίσταση.

Περνώντας στα ενδότερα, κάτω από το καπό κρύβεται ένας turbo κινητήρας 1,4 λίτρων, με συνολική απόδοση 150 ίππους και ροπή 220 Nm. Η κίνηση, όπως είναι φυσικό, παραμένει στον εμπρόσθιο άξονα, ενώ μεταφέρεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Αναφορικά με τις επιδόσεις, ο κατασκευαστής κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Η διάθεση του νέου Opel Adam S αναμένεται να ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο Νοέμβριο, ενώ οι τιμές του θα ανακοινωθούν στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, στις ημέρες της έκθεσης.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!