NEA

Νέες, ισχυρότερες BMW 518d και 520d

bmw-5-series

Μία νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων diesel, τεχνολογίας TwinPower Turbo, έφερε η BMW στο προσκήνιο, βελτιώνοντας ισχύ και επιδόσεις και μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση.

bmw-diesel-engineΜε τα νέα αυτά σύνολα, χωρητικότητας 2.0 λίτρων, η BMW 518d φτάνει πλέον τους 150 Ίππους (από 143), περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 0,4 λίτρα και τις εκπομπές CO2 κατά 10 γραμμάρια/ χλμ. Με τη σειρά της, η 520d “κλειδώνει” στους 190 ίππους -από 184- και κερδίζει αντίστοιχα 0,2 λίτρα/100 χλμ. στην κατανάλωση. Εδώ, μάλιστα, παρατηρείται και μια ελαφρά αύξηση της ροπής, από 380 Nm σε 400 Nm. Το συγκεκριμένο, δε, σύνολο χρησιμοποιείται τόσο από τις 520d Sedan και Touring αλλά και από τις τετρακίνητες, xDrive εκδόσεις τους.

bmw-diesel-engine2Ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό των κινητήρων, συναντάμε ένα νέο, αλουμινένιο στροφαλοθάλαμο, νέα, θερμικά επεξεργασμένα χιτώνια κυλίνδρων για μείωση των τριβών, ενσωματωμένες ράβδους εξισορρόπησης, turbo με εισαγωγή μεταβλητής γεωμετρίας, καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα κοινής γραμμής τροφοδοσίας, που λειτουργεί σε πίεση έως 2.000 bar. Το τελικό αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζει μείωση του συνολικού βάρους κατά δύο κιλά και μία πιο ραφιναρισμένη ηχητική υπογραφή.

Οι νέες 518d και 520d θα εφοδιάζονται προαιρετικά με την τελευταία έκδοση του οκτατάχυτου, Steptronic κιβωτίου της BMW. Αυτό φέρει μικροβελτιώσεις σε θέματα απόδοσης και ελαφρά μακρύτερες σχέσεις που, με τη σειρά τους, βοηθούν στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!