ΑΓΩΝΕΣ

GP Σιγκαπούρης, θα συνεχίσει ο Vettel τις νίκες;

singapore11night960

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει κερδίσει εκεί τις τελευταίες τρεις χρονιές, συνολικά τους μισούς αγώνες στη Σιγκαπούρη, ενώ ήταν επικεφαλής στους 159 από τους 366 γύρους στην ιστορία του αγώνα.

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 14ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής, τη Σιγκαπούρη.  Από οργανωτικής πλευράς πρόκειται για άθλο που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την συναίνεση – συνεργασία όλων των κατοίκων αυτής της πόλης κρατιδίου. Οι δρόμοι του λιμανιού στη Μαρίνα Μπέι κλείνουν για τέσσερις μέρες και η ζωή στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής κυλά στο ρυθμό της F1.

soft-supersoft640Η ιδιομορφία του συγκεκριμένου αγώνα δεν επιτρέπει προβλέψεις. Το GP στη Σιγκαπούρη γίνεται σε δημόσιους δρόμους αλλά είναι ασυνήθιστο. Ο αγώνας διεξάγεται βράδυ, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το διάγραμμα θερμοκρασιών σε αέρα και οδόστρωμα να παρουσιάζει κάπως διαφορετική μορφή απ’ ότι σε άλλους αγώνες.

Ο αγώνας ξεκινά την Κυριακή στις 20:00 τοπική ώρα πολλοί είναι οι οδηγοί που επιλέγουν να κρατήσουν το βιολογικό τους ρολόι, σε Ευρωπαϊκή ώρα. Για να το πετύχουν αυτό κοιμούνται σε δωμάτια όπου δεν μπαίνει φυσικό φως. Για το λαμπερό φως της πίστας φροντίζουν 1600 προβολείς προηγμένης τεχνολογίας. Χρησιμοποιούνται λάμπες αλογόνου  2000 watt, που εκπέμπουν τέσσερις φορές πιο έντονο φωτισμό σε σχέση με τον αντίστοιχο που παράγεται σε ένα μέσο γήπεδο ποδοσφαίρου τη νύχτα.

GP Σιγκαπούρης
Μήκος διαδρομής: 5073m

Ρεκόρ γύρου: 1:45.599 Raikkonen, Ferrari, 2008
Μέση ταχύτητα γύρου: 170km/h
Τέρμα γκάζι: 70% του γύρου
Αλλαγές σχέσεων: 71 στο γύρο
Γύροι: 61
Απόσταση: 309.316km
Ταχύτητα διέλευσης από τα πιτ: 60km/h δοκιμές, αγώνας
Αριθμός στροφών: 23 (14 αριστερές, 9 δεξιές)

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!