NEA

Υβριδικό VW Passat GTE με κατανάλωση 2,0 lt/100 km

VW Passat GTE official photos salon paris 2014 (1)

Παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει το υβριδικό Passat GTE που θα πλαισιώσει την αντίστοιχη έκδοση του Golf…

Στο σαλόνι του Παρισιού θα κάνει ντεμπούτο το νέο Passat καθώς και η υβριδική του έκδοση GTE η οποία είναι plug-in και είναι το πρώτο VW στην μεσαία κατηγορία που θα διατίθεται από το νέο έτος σε έκδοση αμαξώματος σεντάν και στέϊσον. Το Passat GTE είναι όπως είπαμε ένα PHEV (plug-in hybrid) με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 50 km. Κάπως έτσι επιτυγχάνονται στον κύκλο NEDC οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές (στο πρόγραμμα E-Mode, υπάρχουν ακόμη δύο) για την μέση κατανάλωση (κάτω από 2,0 lt/km) και την εκπομπή ρύπων (μόλις 45 g/km).

To υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.4 TSI των 156 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW παράλληλα τοποθετημένο, δηλ. ανάμεσα στο μοτέρ και στο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων (εδώ με 3 δίσκους, τους δύο κλασικούς του κιβωτίου και έναν για την απεμπλοκή στο πρόγραμμα E-Mode). Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τα 218 PS και τα 400 Nm ροπής με κατανάλωση 13 kWh/100 km όταν η μπαταρία λιθίου-ιόντων έχει ενεργειακό φορτίο 9,9 kWh. Η μέγιστη αυτονομία, μαζί με αυτή του βενζινοκινητήρα με ρεζερβουάρ 50 lt, φτάνει τα 1.000 km.

Από πλευράς επιδόσεων το Passat GTE τα καταφέρνει περίφημα (θυμηθείτε το αυξημένο βάρος) καθώς έχει το 0-100 σε 8 sec με την τελική να αγγίζει τα 220 km/h. Στο πρόγραμμα E-Mode η τελική περιορίζεται στα 130 km/h, ενώ υπάρχουν τα προγράμματα Battery Charge (φόρτιση της μπαταρίας από τον θερμικό κινητήρα + την ανάκτηση ενέργειας), GTE (κατάσταση boost με τον TSI + τον ηλεκτροκινητήρα να δίνουν πλήρη ισχύ). Ως υβριδικό plug-in η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται και από δίκτυο 230V με ισχύ φόρτισης στα 2,3 kW (καθορίζει τον χρόνο φόρτισης), με 100% φόρτιση σε 4 h 15 min. Προαιρετικά υπάρχει μονάδα ταχυφόρτισης Wallbox με ισχύ 3,6 kW και πλήρη φόρτιση σε 2 h 30 min.

SMS===> Προσοχή, λεξικό υψηλής τάσης!

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!