NEA

Suzuki Vitara, η μεγάλη επιστροφή!

suzuki-vitara

Μετά από 1-2 γενιές απουσίας, ελέω Grand Vitara, το «απλό» Vitara επιστρέφει, με φρέσκο, νεανικό παρουσιαστικό και μία crossover λογική, για να καλύψει το αντίστοιχο κενό…

Μία εταιρία με μεγάλη ιστορία και γκάμα σε τετρακίνητα μοντέλα δεν θα μπορούσε να λείπει από την αναπτυσσόμενη κατηγορία των compact SUV. Αυτό λοιπόν που πέρυσι παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Φρανκφούρτης ως πρωτότυπο, iV-4, φέτος εμφανίζεται στην τελική του μορφή, έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ενδεικτικά, το μήκος του νέου Vitara είναι 4,175 μέτρα, με πλάτος 1,775 και ύψος 1,610 μ. Το μετατρόχιο, με τη σειρά του, αγγίζει τα 2,5 μέτρα. Οπτικά είναι αρκετά mainstream, με νέες γραμμές που δεν προέρχονται απαραίτητα από το DNA της φίρμας. Χαρακτηριστική είναι η διχρωμία του αμαξώματος, σε διάφορους τόνους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επιλέξουν και μεταξύ δύο πακέτων εξωτερικής εμφάνισης. Του urban, που προσθέτει ορισμένα φιλέτα χρωμίου και του Rugged, που με διάφορες ενισχύσεις δίνει μία πιο «σκληροπυρηνική» εικόνα στο όλο σύνολο.

Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα, υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Μία diesel και μία βενζίνης, αμφότερες στα 1,6 λίτρα και στους 120 ίππους. Η διαφορά έγκειται στη ροπή, όπου στην πρώτη περίπτωση ανέρχεται στα 320 Nm και στη δεύτερη στα 156 Nm. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, εναλλακτικά όμως θα μπορεί κανείς να το παραγγείλει και με το ALLGRIP σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!