NEA

Infiniti Q80 Inspiration Concept, η… αντι-Panamera της Infiniti

Infiniti-Q80-1

Με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Q80 κάνει ποδαρικό η Infiniti στο Παρίσι, κάνοντας ξεκάθαρες τις βλέψεις της για ένα μοντέλο σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Francois Brancon, αντιπρόεδρου της Infiniti: ”Το γεγονός ότι μπαίνουμε σε αυτή την κατηγορία, σε μία απαιτητική κατηγορία από εμπορικής απόψεως και το κάνουμε με έναν τόσο θαρραλέο τρόπο, αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση της Infiniti”. Δεν είναι πλέον κρυφό ότι στόχος της εταιρίας είναι να προσθέσει κάτι τέτοιο στη γκάμα της, τα επόμενα χρόνια.

Infiniti-Q80-2Το Q80 Inspiration είναι ένα εντυπωσιακό, fastback τετράθυρο μοντέλο, με μήκος 5,060 μέτρα και πλάτος 2,010 μέτρα! Το σύνολο που φέρει είναι υβριδικό και αποτελείται από ένα V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3.0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 550 ίππων. Σύμφωνα, δε, με την εταιρία, το εν λόγω σύνολο αποτελεί προπομπό μιας νέας οικογένειας κινητήρων που θα λανσάρει η Infiniti μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και, πιθανά, θα χρησιμοποιήσει και το επόμενο GT-R.

Infiniti-Q70Κατά τα άλλα, στο περίπτερο της εταιρίας βρίσκεται παράλληλα και το ανανεωμένο Q70. Εμφανισιακά πλησιάζει πλέον περισσότερο στο Q50, έχοντας επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα, νέα φωτιστικά σώματα και τροχούς 18 ιντσών. Αλλαγές έχουν γίνει σε ορισμένα δομικά μέρη και στην ανάρτηση, ενώ πλέον εφοδιάζεται με ένα νέο diesel σύνολο 2,2 λίτρων, με 170 ίππους και 400 Nm ροπής.

 

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!