ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Γαλλίας: Νκητής ο Latvala στην άσφαλτο για πρώτη φορά!

Rally France 2014

Ο Φινλανδός κέρδισε για πρώτη φορά στην άσφαλτο και μείωσε στους 27 βαθμούς τη διαφορά από τον S. Ogier, δύο αγώνες πριν το τέλος του WRC 2014!

Το απόρθητο «προπύργιο» των Γάλλων, η ασφάλτινη επιφάνεια, έριξε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Jari Matti Latvala με ένα αλάνθαστο τριήμερο στο Ράλι Γαλλίας, 11ο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Η νίκη του, σε συνδυασμό με τα προβλήματα του Sebastien Ogier, τον έφερε 27 βαθμούς κοντά στον Γάλλο – και ενώ απομένουν δύο αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Ogier τερμάτισε στην 13η θέση της τελικής κατάταξης στην πατρίδα του, καθώς ένας προβληματικός αισθητήρας του συστήματος μετάδοσης του κόστισε 4,5 λεπτά στη μόλις δεύτερη ειδική του αγώνα, την Παρασκευή (3/10), ενώ λίγο αργότερα δέχθηκε ποινή ακόμα τεσσάρων λεπτών λόγω σφάλματος του συνοδηγού του, Julien Ingrassia, στο χρονισμό της εισόδου τους στην 3η ειδική διαδρομή.

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος συνέχισε τον αγώνα με την ελπίδα να κερδίσει τους τρεις βαθμούς του πρώτου χρόνου στην τελευταία ειδική (powerstage) του αγώνα. Ο Γάλλος το πέτυχε και τουλάχιστον μείωσε κατά δύο βαθμούς τη βαθμολογική του απώλεια στη χώρα του, καθώς ενώ ο Latvala γράφοντας τον τρίτο χρόνο πήρε έναν βαθμό.

Πάντως, αν ο Ogier τερματίσει εμπρός του Latvala στο Ισπανίας (23-26/10), μπορεί να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στην Ιβηρική και να αποφύγει μια κατά μέπτωπον μονομαχία με τον Φινλανδό στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Ράλι Βρετανίας στο μέσον του Νοεμβρίου. Δειτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα καθώς και το πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!