ΑΓΩΝΕΣ

Η αφορμή για την φυγή του Vettel στην Ferrari

VETTEL@FERRARI-1

O Sebastian Vettel λοιπόν θα είναι την επόμενη σαιζόν στη Ferrari, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο έγινε το «κονέ» μεταξύ των δύο πλευρών.

VETTEL-FERRARI-3Η πρώτη επαφή λοιπόν έγινε για έναν πολύ απλό λόγο: ο Vettel επισκέφτηκε πριν από περίπου 6 μήνες τη Scuderia για να αγοράσει ένα από τα αυτοκίνητά της και πιο συγκεκριμένα μια California. Εκεί συνάντησε τον τότε ισχυρό της άντρα τον Luca de Montezemolo στον οποίο εκμυστηρεύθηκε δύο τινά: πως ήταν παιδικό του όνειρο να οδηγήσει για τη Ferrari (αυτό μάλιστα το καταλαβαίνει και ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, ο οποίος πολύ απλά είπε πως κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στην πρόκληση του μύθου της Ferrari) και πως σέβεται το συμβόλαιό του.

Αυτό σήμαινε πως και το 2015 θα τον έβρισκε στο κόκπιτ των Red Bull, καθώς σε εκείνη τη χρονική περίοδο δεν σκόπευε να ενεργοποιήσει τον όρο αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του. Μάλιστα παρά το κακό του ξεκίνημα στη σαιζόν υπολόγιζε να είναι μεταξύ των 3 πρώτων της κατάταξης των οδηγών ως την ημερομηνία που μπορούσε να ενεργοποιήσει τον όρο.

VETTEL-FERRARI-2Μεταξύ των Γκραν Πρι του Βελγίου και της Ιταλίας ο Vettel κατάλαβε πως ακόμα και με δύο νίκες δεν θα μπορούσε να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα έως τις 30 Σεπτεμβρίου που ήταν η κρίσιμη ημερομηνία και τότε αποφάσισε να αποδεσμευτεί από τη Red Bull. Σχεδόν ταυτόχρονα ο Fernando Alonso εκδήλωσε πριν τον αγώνα στη Monza την πρόθεσή του στον de Montezemelo να αποχωρήσει από τη Scuderia, ο τότε πρόεδρος ανέθεσε στον επικεφαλής της ομάδας Marco Mattiacci να βρει το διάδοχό του, αναφέροντάς του όμως και τον Vettel, ο οποίος πλέον μπορούσε και το 2015.

Μετά το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης οι σχέσεις Alonso και Ferrari ήταν ιδιαίτερα τεταμένες, δεν υπήρχε καμία πιθανότητα σύγκλισης κι έτσι λογικά οι συζητήσεις μεταξύ του Vettel, ο οποίος σημειωτέων δεν έχει κάποιον να τον μανατζάρει και του Mattiacci έγιναν πιο συχνές και πιο συγκεκριμένες, ενώ γρήγορα συζητούσαν πλέον για τις λεπτομέρειες. Οι οποίες προφανώς καθορίστηκαν και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους με την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του Vettel από την πλευρά της Red Bull. Το βέβαιο σε αυτήν την υπόθεση είναι πως την επόμενη Ferrari που θα θελήσει να αποκτήσει ο Vettel δεν θα την πληρώσει… 

Με τη συνεργασία του carzine.gr

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!