NEA

Σχέδια αναβίωσης για την Minerva JM με Brabazon

Minerva J.M. Brabazon  (12)

Aπό το 1902 έως το 1938 υπήρχε μια βελγική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, για την οποία υπάρχουν σχετικά πλάνα επαναφοράς της λειτουργίας της.

Minerva J.M. Brabazon  (4)Στις φωτογραφίες βλέπετε το εντυπωσιακό MinervaJMBrabazonτο οποίο θα κινείται από έναν V12 με διπλά turbo με απόδοση 1.000 PSκαι κόφτη στις 10.000 rpm. Σε κάθε άξονα θα υπάρχει και από ένας ηλεκτροκινητήρας προσφέροντας επιπλέον 200 PS, ενώ θα υπάρχει καθαρή ηλεκτροκίνηση για 100 km.

Minerva J.M. Brabazon  (2)To 0-100 θα πετυχαίνετε σε μόλις 2,1 sec, ενώ θα υπάρχει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, ενεργή τετραδιεύθυνση, καθώς και ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία που θα βοηθούν το Minerva να φτάσε τα 400 km/h!

Minerva J.M. Brabazon  (3)Όλα τα παραπάνω μάλλον ακούγονται υπερβολικά για μία εταιρία από το Βέλγιο και με τόσο παράξενο όνομα (τουλάχιστον για εμάς που μας θυμίζει την γνωστή εταιρία με εσώρουχα!). Πάντως, τα στοιχεία για το σπορ μοντέλο με την ονομασία JM Brabazon προέρχονται από τον John Moore Brabazon, έναν Άγγλο οδηγό αγώνων και πιονέρο της αεροπορίας.

Minerva J.M. Brabazon  (5)Μάλιστα, λέει πως το Minervaθα έχει αναλογία ίππων 1/1, όπως και στο Koenigsegg One:1. Τώρα, πέρα από τις ψηφιακές μακέτες, το αν και πότε θα αρχίσει η κατασκευή του, μάλλον θα είναι μετά τα 80+ χρόνια της εταιρίας και φυσικά εφόσον υπάρξει χρήμα. Κάτι για το οποίο έχουμε γράψει και για την περίπτωση του Pony.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!