ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ταξίδεψε σε 215 χώρες διανύοντας 890.000 km

Mercedes-Benz G-Class finishes world tour after almost 26 years (2)

Αυτή η Mercedes-Benz 300GD ταξιδεύει εδώ και 26 χρόνια περνώντας από 215 χώρες και έχοντας διανύοντας 890.000 km με τον ίδιο κινητήρα!

Mercedes-Benz G-Class finishes world tour after almost 26 years (1)Είναι από εκείνα που πολύ θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά ελάχιστοι θα το τολμούσαν: να γυρίσουμε όλον τον κόσμο! Αυτό έκανε ο Gunther Holtorf όταν πριν από 26 χρόνια παράτησε την διευθυντική θέση που είχε στην Lufthansa ξεκινώντας ένα απίστευτο ταξίδι με την μπλε Mercedes-Benz 300GD του 1988. Στα πρώτα χρόνια διέσχισε τις χώρες της Αφρικής με την τρίτη του γυναίκα η οποία δεν άντεξε και τον άφησε μόνο. Το 1990 ο Holtorf έκανε κάτι απλό: έβαλε μία αγγελία στην Die Zeit αναζητώντας σύντροφο στο ταξίδι του. Από εκεί και έπειτα, μαζί με την Christine από την Δρέσδη τράβηξε για την Νότια Αμερική φτάνοντας το 1998 στην Αργεντινή με 200.000 km στο κοντέρ.

Mercedes-Benz G-Class finishes world tour after almost 26 years (4)Το ταξίδι συνεχίστηκε προς τα βόρεια περνώντας από το Μεξικό, τον Καναδά, φτάνοντας στην Αλάσκα. Και από εκεί στην Αυστραλία, μπαίνοντας στο πλοίο για την Ασία και κάπου μεταξύ Συρίας και Καζακστάν η 300 GD να έχει διανύσει 500.000 km. Το 2010 η Christine απεβίωσε (της είχε διαγνωσθεί όγκος από το 2003) και ο Holtorf της υπόσχεται να συνεχίσει να ταξιδεύει προς την Κίνα και την Βόρεια Κορέα, αυτή την φορά με την υποστήριξη της Mercedes-Benz. Έχοντας σαρώσει νωρίτερα την Ευρώπη, ακολουθεί ο δρόμος της επιστροφής με τελευταία στάση το Βερολίνο.

Mercedes-Benz G-Class finishes world tour after almost 26 years (3)Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην διάρκεια του ταξιδιού του ο Holtorf ήταν στην Μαδαγασκάρη, όταν στην διάρκεια προσπέρασης βγήκε εκτός δρόμου και η G-Class ανατράπηκε. Έτσι, επέστρεψε στην Ευρώπη για να αλλάξει το αμάξωμα (εκείνη την περίοδο γύρισε την Ευρώπη, και πετάχτηκε και λίγο μέχρι την Κούβα!). Μία ακόμη βλάβη ήταν η αλλαγή ρουλεμάν στους άξονες στα 5.000 μέτρα στις Άνδεις!

Mercedes-Benz G-Class finishes world tour after almost 26 years (5)Πλέον, ο 76χρονος Holtorf αποφάσισε να ξεκουραστεί παρκάροντας την 300GD στο μουσείο της Mercedes-Benz στην Στουτγάρδη με περίπου 890.000 km στο κοντέρ της για να την βλέπουν οι επισκέπτες. Το σίγουρο είναι πως ελάχιστοι θα έχουν δει ότι τα μάτια του τολμηρού Holtorf, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως παντρεύτηκε την Christine περίπου δύο εβδομάδες πριν αυτή αφήσει την τελευταία της πνοή…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!