ΑΓΩΝΕΣ

Αναλύοντας το τιμόνι της Porsche 919 Hybrid

Porsche 919 Hybrid steering wheel (4)

Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα σετ από φωτογραφίες που επεξηγεί όλα τα κουμπιά που υπάρχουν στο τιμόνι της αγωνιστικής Porsche.

Porsche 919 Hybrid steering wheel (3)Η επιστροφή της Porsche στον αγώνα του Le Mans και γενικότερα στο πρωτάθλημα WEC (World Endurance Championship) δεν έχει ακόμη στεφθεί με νίκη για τους Γερμανούς μετά από 5 αγώνες (υπολείπονται 3, καλύτερη επίδοση η 3η θέση στο Silverstone και στα Fuji). Παρά ταύτα η Porsche δίνει στην δημοσιότητα μερικές όμορφες εικόνες με το τιμόνι της 919 Hybrid που μοιάζει με εκείνο ενός μονοθεσίου στην F1.

Όπως μπορείτε να δείτε και εδώ υπάρχουν πολλοί διακόπτες και η Porsche περιγράφει το τιμόνι σαν ένα μικρό κομπιούτερ στα χέρια των πιλότων. Συνολικά υπάρχουν 24 διακόπτες και μπουτόν στην εμπρός επιφάνεια του τιμονιού και έξι paddles από πίσω. Επίσης, υπάρχει μία οθόνη που απεικονίζει διάφορες πληροφορίες, όπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου, το φορτίο της μπαταρίας λιθίου-ιόντων κ.α.

Τα κουμπιά που χρησιμοποιεί πιο συχνά ο πιλότος βρίσκονται κοντά στα χέρια του ώστε να είναι εύκολος ο χειρισμός με τους αντίχειρες. Έτσι, το δεξί γαλάζιο είναι αυτό ελέγχει το φλάσερ των προβολέων -με το πάτημα του οι προβολείς αναβοσβήνουν τρεις φορές για να προειδοποιήσουν τα πιο αργά προπορευόμενα αγωνιστικά- ενώ το κόκκινο είναι το boost για μάξιμουμ προσωρινή ενέργεια κατά την προσπέραση. Δείτε την σχετική εικόνα με τις επεξηγήσεις ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τα κουμπιά σε ένα τιμόνι σε μονοθέσιο της F1 και να συγκρίνετε τις διαφορές.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!