NEA

Visio.M, ηλεκτρικό φτιαγμένο από ομάδα σπουδαστών

VISIO.M-3

Το Visio.M είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο που έχει εξελιχθεί από το Πολυτεχνείο του Μονάχου σε συνεργασία με γνωστές εταιρείες (Daimler, BMW, Autoliv, Continental, Texas Instruments, Siemens και Amtek)…

Το όλο πρότζεκτ έχει επιδοτηθεί με 7,1 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση της Γερμανίας και το αποτέλεσμα είναι το διθέσιο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που βλέπετε, με μήκος 3,60 μέτρα και μεταξόνιο 2,1 μέτρα, με εξαιρετικό για το μέγεθός του αεροδυναμικό συντελεστή 0,24, με βασικό πλαίσιο από ανθρακονήματα και υποπλαίσια εμπρός και πίσω από αλουμίνιο, με βάρος μόλις 450 kg (χωρίς τους συσσωρευτές) και με εξαιρετικά ψηλόστενα ελαστικά διάστασης 115/70 R16, για μικρότερη αντίσταση κύλισης.

VISIO.M-91Ο ηλεκτροκινητήρας του Visio M βρίσκεται στο πίσω μέρος, αποδίδει 15 kW, τροφοδοτείται από συστοιχία συσσωρευτών 13,5 kWh βάρους 85 kg, η τελική φτάνει τα 120 km/h, η αυτονομία τα 160 km, ενώ η φόρτιση διαρκεί 3-4 ώρες.

Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από ένα touchpad στην κεντρική κονσόλα, ο κλιματισμός του γίνεται μέσω ηλεκτρο-θερμικών μετατροπέων -αν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης υπάρχει και επιπλέον θερμαντήρας αιθανόλης- ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα συστήματα ασφαλείας του. Κι αν όχι τόσο το σύστημα ελέγχου περιμετρικά του αυτοκινήτου σίγουρα αυτό των ζωνών ασφαλείας, οι οποίες σε περίπτωση ατυχήματος μετατοπίζουν τα καθίσματα των δύο επιβαινόντων προς το κέντρο ώστε να απομακρυνθούν από τις περιοχές του αυτοκινήτου που ενδεχόμενα εγκυμονούν κινδύνους.

Μεταξύ των δύο καθισμάτων υπάρχει αερόσακος που εξασφαλίζει την ικανή απόσταση μεταξύ τους, ενώ καινούργιου τύπου είναι και οι άλλοι αερόσακοι που βρίσκονται στις πόρτες και τον εμπρός προφυλακτήρα. To Visio.M είναι προς το παρόν πρωτότυπο, όμως οι άνθρωποι που το εξέλιξαν πιστεύουν πως αν περάσει στην κανονική παραγωγή το κόστος του θα είναι μικρότερο από ένα αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα βενζίνης.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!