ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υποχρεωτικό το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών

TPMS-Tire-Pressure-Monitor-System-22.jpg

Από 1η Νοεμβρίου το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών (TMPS ή Tire Monitor Pressure System) είναι υποχρεωτικό για όσα νέα επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ε.Ε.

TPMS Tire Pressure Monitor  System (2)Το μέγεθος του δεν ξεπερνά ένα 50λέπτο αλλά τοποθετείται σε λάστιχα που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ με σκοπό τις ασφαλέστερες και βέλτιστες μετακινήσεις. Το πέλμα των ελαστικών είναι το μοναδικό στοιχείο του αυτοκινήτου που έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα και η σωστή πίεση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την σταθερότητα, την πρόσφυση, την αξιοπιστία και την κατανάλωση του αυτοκινήτου. Φυσικά, πάνω από όλα μετρά η ασφάλεια, αλλά σε καμπάνια της η Ε.Ε. επισημαίνει το όφελος σε εξοικονόμηση καυσίμου και ρύπων που προκύπτει ώστε να ευαισθητοποιήσει το αγοραστικό κοινό.

Continental In-Tire Sensors Read Tread DepthΑπό τεχνικής πλευράς, οι νέοι αισθητήρες ενσωματώνονται στο εσωτερικό ή κοντά στην βαλβίδα ου ελαστικού και προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια δίχως να ξεγελιούνται, όπως οι αισθητήρες που διαβάζουν την περιστροφική ταχύτητα του τροχού (ίσως να σας έχετε αντιμετωπίσει «ενοχλητικά» TMPS 1ης γενιάς). Πέρα από την πίεση μπορούν να αντιλαμβάνονται την θερμοκρασία του αέρα στο ελαστικό θάλαμο.

TPMS Tire Pressure Monitor  System (5)Τα δεδομένα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο και ασύρματα στον πίνακα οργάνων (συνήθως όταν η πίεση μειωθεί κατά 25% από την προβλεπόμενη), ενώ η μπαταρία του αισθητήρα διαρκεί 6-7 χρόνια (πράγμα που εξαντλεί σχεδόν κάθε περιθώριο χρήσης του ελαστικού μέχρι την ώρα της αντικατάστασής του).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!