ΑΓΩΝΕΣ

GP ΗΠΑ, στην pole position ο Rosberg

Rosberg-USA14-fp960

Ο Γερμανός που υπολείπεται 17 βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος έναντι του πρωτοπόρου Lewis Hamilton έκανε το πρώτο από τα έξι εναπομείναντα βήματα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Χωρίς να προβληματιστεί από τον teammate του Lewis Hamilton και έχοντας μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς ο Nico Rosberg πήρε την 13η pole position στην καριέρα του. Ο Hamilton που ήταν ταχύτερος στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει το ρυθμό του Rosberg. Σημειωτέον πως ο Γερμανός αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βελτιστοποιήσει το σετάρισμα της W05 όταν ήθελε.

Εντυπωσιάζει η διαφορά των Mercedes από τα υπόλοιπα μονοθέσια με τις Williams να δείχνουν άλλη μια φορά διπλό πρόσωπο. Ο Bottas ήταν ακόμη μια φορά ταχύτερος του Massa. Συνολικά συμμετείχαν στις δοκιμές 18 μονοθέσια. Πέρα από την απουσία των Marussia και Caterham ο Vettel βγήκε μόνο μια φορά για συμπληρώσει το 107% του χρόνου ώστε να έχει δικαίωμα εκκίνησης αφού έτσι κι αλλιώς δε θα είναι στη σχάρα εκκίνησης. Ο λόγος είναι ότι η Renault αποφάσισε ν’ αλλάξει και τα έξι μέρη της μονάδας ισχύος που χρησιμοποιεί ο Γερμανός. Επιπλέον αυτή είναι η έκτη μονάδα ισχύος μέσα στη χρονιά έτσι ο πρωταθλητής είναι υποχρεωμένος να εκκινήσει από το pit lane, αυτό προβλέπουν οι κανονισμοί.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!