ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η MANN+HUMMEL στην IAA Επαγγελματικά Οχήματα 2014

mann filter 2014 news (1)

Τεχνολογικό άλμα στο φιλτράρισμα: σημαντική επέκταση στη διάρκεια και αύξηση της λεπτότητας του φίλτρου!

Η δυναμική για περαιτέρω αυξήση της απόδοσης φιλτραρίσματος δεν έχει εξαντληθεί. Ο ειδικός στο φιλτράρισμα MANN + HUMMEL βλέπει τη δυνατότητα για περαιτέρω σημαντική αύξηση στην ικανότητα συγκράτησης σκόνης στα φίλτρα αέρα, λαδιού, καμπίνας και καυσίμου. Την ίδια στιγμή, αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις στην λεπτότητα του φίλτρου συγκριτικά με τα ήδη εξαιρετικά  στοιχεία φίλτρου που έχουν αναπτυχθεί. Για τα στοιχεία φίλτρου καυσίμου υψηλής απόδοσης Multigrade FMB για παράδειγμα, αυτό σημαίνει μελλοντική αύξηση από το 99,7 τοις εκατό για τα σωματίδια μεγέθους 4 μικρά σε 99,99 τοις εκατό.

mann filter 2014 news (3)Η υψηλότερη απόδοση του φίλτρου προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ή συρρίκνωση του. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην τάση για λιγότερο χώρο εγκατάστασης και μειωμένο βάρος και παράλληλα, μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. “Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα τεχνολογικό άλμα στο φιλτράρισμα, το οποίο οφείλεται πάνω απ’ όλα στα ισχυρά μας υπολογιστικά εργαλεία προσομοίωσης. Χρησιμοποιώντας την υπολογιστική τομογραφία, είμαστε σε θέση να αναλύσουμε τις δομές των ινών και να τις βελτιστοποιήσουμε με τη χρήση καινοτόμων υπολογιστικών προγραμμάτων. Αυτό μας επιτρέπει τη δυνατότητα της εικονικής ανάπτυξης μιας νέας γενιάς μέσου φιλτραρίσματος” αναφέρει ο Δρ. Gunnar-Marcel Klein, Επικεφαλής της Ανάπτυξης Μέσων Φιλτραρίσματος της MANN+HUMMEL. “Για πρώτη φορά, μπορούμε να προβλέψουμε το διαχωρισμό σωματιδίων με πρακτικό τρόπο και να το χρησιμοποιούμε για στοχευμένη βελτίωση στις δομές των ινών. ”

Υπάρχει μια αυξητική τάση στη βιομηχανία φιλτραρίσματος να αντικαθίστανται οι ίνες κυτταρίνης που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά με συνθετικές ίνες υψηλής απόδοσης και ο συνδυασμός τους σε διαφορετικά στρώματα. Οι ίνες με διάμετρο περίπου και μικρότερη από 1 μικρό χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για το σκοπό αυτό. Τα σύγχρονα μέσα φίλτρου αέρα με επικαλύψεις νανο-ινών έχουν ακόμα λεπτότερες ίνες. Αυτές είναι 500 φορές λεπτότερες από μια ανθρώπινη τρίχα και επιτυγχάνεται εξαιρετική απόδοση στο φιλτράρισμα.

mann filter 2014 news (2)Τα μέσα νανο-ινών της MANN + HUMMEL της σειράς MICROGRADE A-NF χρησιμοποιούνται επίσης στη νέα σειρά φίλτρου αέρα VarioPleat για επαγγελματικά οχήματα, για να επιτευχθούν οι υψηλότερες τιμές λεπτότητας του φίλτρου και σαν αποτέλεσμα η προστασία του υπερσυμπιεστή και του μετρητή μάζας αέρα χωρίς να μειωθεί η διάρκειας ζωής. Η καινοτομία VarioPleat είναι ένα παράδειγμα για την ικανότητα της MANN + HUMMEL να παρέχει τη μέγιστη απόδοση φιλτραρίσματος ,παρά τις μικρές διαστάσεις, με τη χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην παραγωγή στοιχείων φίλτρου. Η MANN + HUMMEL αναπτύσσει τις απαραίτητες λύσεις υψηλής απόδοσης, από στοιχεία φίλτρου με επικαλύψεις νανο- ινών που προσφέρουν εξαιρετική ικανότητα διαχωρισμού μέχρι πρωτοποριακές εφαρμογές συστημάτων διαχείρισης αέρα και υγρών  με ενσωματωμένες λειτουργίες που επεκτείνονται πέραν του συμβατικού φιλτραρίσματος.

Το φάσμα των εφαρμογών φιλτραρίσματος εκτείνεται από υπερσύγχρονα φίλτρα πετρελαίου με διαχωρισμό νερού σε τρία στάδια, υψηλής απόδοσης φίλτρα λαδιού κινητήρα με πλήρως συνθετικό μέσο φίλτρου και εξοικονόμηση χώρου με φίλτρα αέρα για επαγγελματικά οχήματα μέχρι και φίλτρα καμπίνας που αφαιρούν σωματίδια λεπτής εισπνεόμενης σκόνης. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην παραγωγή και οι δεκαετίες εμπειρίας εξασφαλίζουν, αξιόπιστη λειτουργία ακόμα και σε συνθήκες Αρκτικού ψύχους, βροχή μουσώνων και τροπική ζέστη, σε περιοχές με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο σκόνης καθώς και με κακή ποιότητα καυσίμου.

Το Δίκτυο Μηχανικών της MANN + HUMMEL με ένα διεθνή οργανισμό δοκιμών εξασφαλίζει ενιαίες προδιαγραφές ποιότητας παγκοσμίως μέσω της γρήγορης και πελατοκεντρικής επικύρωσης των προϊόντων της, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα δοκιμών ISΟ. Η MANN + HUMMEL βασίζεται επίσης στους καλύτερους στον τομέα φιλτραρίσματος.  1.000 εργαζόμενοι στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης εργάζονται σε μελλοντικά προϊόντα παγκοσμίως. Η συνεργασία με πανεπιστήμια, ινστιτούτα και προγραμματιστές λογισμικού είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της εταιρείας στον τομέα του φιλτραρίσματος. Με αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκαν για περισσότερες από 200 εφευρέσεις το 2013, ο ειδικός στο φιλτράρισμα είναι ένας από τους πιο ενεργούς αιτούντες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!