ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερο ESP για την Ευρώπη [vid]

H Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πως το ESP αποτελεί πλέον στάνταρ στοιχείο εξοπλισμού του συντριπτικού ποσοστού επιβατικών και ελαφρών φορτηγών οχημάτων…

ESP Electronic Stability System  evolution technical analysis caroto (15)Μέχρι τώρα το 84% των επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών που έχουν ταξινομηθεί στην ευρωπαϊκή αγορά εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESP (Electronic Stability Control), σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. Έρευνες έχουν δείξει πως χάρη το ESP έχει αποτρέψει περίπου 190.000 ατυχήματα και έχει σώσει περισσότερες από 6.000 ανθρώπινες ζωές στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα η οδηγία της Ε.Ε. προβλέπει την υποχρεωτική τοποθέτηση του ESP σε οχήματα έως 3,5 τόνους (εδώ για μοτοσικλέτες), αλλά από το νέο έτος θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

To 2011 το ESP αποσιώπησε περισσότερα από 33.000 ατυχήματα και έσωσε περισσότερες από 1.000 ζωές» λέει ο Gerhard Steiger, πρόεδρος στην εξέλιξη σασί στην Bosch. Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του ABS (επινόηση της Bosch το 1978), η ηλεκτρονική μονάδα του ESP συγκρίνει δεδομένα 25 φορές το δευτερόλεπτο και αντιλαμβάνεται τυχόν δυναμική αστάθεια του οχήματος και διορθώνει την πορεία επιβραδύνοντας όποιον τροχό χρειαστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως το ESP είναι επίσης υποχρεωτικό από το 2011 στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά (για οχήματα έως 4,5 τόνους), ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο για την εξέλιξη του ESP.

SMS===> Περί συστημάτων ασφάλειας…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!