NEA

Ρεκόρ ταχύτητας σε 1,785 sec για το 0-100 [vid]

Ένα ελβετικό ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο κατάφερε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ των 2,134 sec για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h!

GRIMSEL WORLD RECORD 0-100H επίδοση του 1,785 sec για την διαδικασία του 0-100 km/h ακούγεται ως ένα απίστευτο ρεκόρ και απορείς πως μπορεί να είναι η αίσθηση της επιτάχυνσης σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί -όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο- σε απόσταση μικρότερη από 30 μέτρα και πως το αυτοκίνητο είναι ηλεκτροκίνητο.

Το πιο λογικό, δηλαδή, αν σκεφτείτε πως οι ηλεκτροκινητήρες σε ένα αυτοκίνητο -και όχι μόνο- τα δίνουν όλα από την στιγμή που θα πατήσει ο οδηγός το γκάζι. Έτσι, το ελβετικό ηλεκτρικό με την ονομασία Grimsel ζυγίζει μόλις 168 kg, αποδίδει περίπου 200 άλογα και 1.630 Nm, έχει εξελιχθεί από το πολυτεχνείο της Λουκέρνης και είναι και τετρακίνητο, καθώς διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα για κάθε τροχό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!