ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα ονοματολογία στη Mercedes

mercedes_names

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα ονοματοδοσίας στη γκάμα της, με στόχο να κάνει λίγο πιο εύκολο το διαχωρισμό των μοντέλων της.

Είναι γεγονός ότι αν δεν ασχολείται κανείς σοβαρά με το αυτοκίνητο, δύσκολα μπορεί να απαριθμήσει τα μοντέλα της Mercedes και να πει σε τι τύπο αμαξώματος αναφέρονται, αφού το όλο σύστημα κωδικοποίησης της είναι αρκετά περίπλοκο. Αυτό ακριβώς έρχεται να αλλάξει από το 2015 η ίδια η εταιρία, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο ονοματοδοσίας.

Καταρχήν θα διατηρηθούν ως έχουν οι Α, B, C, E και S-Class, που αποτελούν και τον κορμό της εταιρίας. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα sedan αλλά για όλες τις εκδόσεις τους, saloon, estate, coupe, cabriolet και sports tourer. Αντίστοιχα παραμένουν χωρίς αλλαγές και οι CLA και CLS, ως τα τετράθυρα coupe. Στα roadster το όνομα της SL παραείναι βαρύ για να αλλάξει, όχι όμως και αυτό της SLK, που θα ξεκινήσει μία νέα καριέρα ως SLC.

Ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές υπάρχουν στα εκτός δρόμου οχήματα της εταιρίας, όπου όλα ανεξαιρέτως θα φέρουν το αρχικό γράμμα G. Κορυφαίο και πιο extreme παραμένει το G wagen και ακολουθούν η GLS (πρώην GL), GLE (πρώην ML), GLC (πρώην GLK) και GLA, έτσι ώστε το τελικό γράμμα να παραπέμπει στην αντίστοιχη κατηγορία του κορμού των μοντέλων της.

Πέρα, δε, από τα ονόματα, έχει προνοήσει να υπάρχει διαχωρισμός και ανάλογα με το είδος του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις που δεν θα έχουν κάποιο χαρακτηριστικό, όλες οι άλλες θα ακολουθούνται από ένα μικρό γράμμα που θα συμβολίζει το είδος καυσίμου. d για το ντίζελ, c για το φυσικό αέριο, e για τα ηλεκτρικά μοντέλα, f για τα κυψελών καυσίμου και h για τα υβριδικά. Όταν λοιπόν μιλάμε για την S500 e η συζήτηση θα αφορά την ηλεκτρική S500. Αντίστοιχα η Β200 c θα είναι φυσικού αερίου, ενώ η E350 d, πετρελαιοκίνητη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!