ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αεροπλάνα με γιγαντοοθόνες αντί για παραθυράκια!

Windowless-Planes-1

Τα αεροπλάνα του 2024 θα μπορούσαν να μην έχουν μικροσκοπικά παράθυρα αλλά τεράστιες οθόνες με εικονική θέα ακόμη πιο ψηλά από τα σύννεφα!

Windowless-Planes-2Πως σας φαίνεται ένα αεροπλάνο το οποίο αντί για τα μικρά παραθυράκια θα μπορούσε να σας προσφέρει πανοραμική θέα προς τα έξω; Με την διαφορά πως αυτή δεν θα ήταν πραγματικά αλλά εικονική αναπαράσταση από τεράστιες οθόνες που καλύπτουν ενιαία όλο το θάλαμο του αεροσκάφους. Φυσικά θα μπορούν να προβάλλονται και πληροφορίες ή ταινίες σε ένα τμήμα των τεράστιων οθονών που αντιστοιχεί σε κάθε επιβάτη.

Σύμφωνα με την εταιρεία CPI μία τέτοια λύση μπορεί να είναι υλοποιήσιμη σε περίπου μια δεκαετία και θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του βάρους του αεροσκάφους κατά 10% (από τη στιγμή που η άτρακτός του θα είναι απαλλαγμένη από τα ενισχυμένα ανοίγματα των παραθύρων). Με βάση υπολογισμούς κάτι τέτοιο συνεπάγεται μικρότερη κατανάλωση έως 0,75%, ενώ ο προσδόκιμος μέσος όρος λειτουργίας των οθονών μέχρι την αντικατάστασή τους είναι 20.000h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!