ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημες δοκιμές της McLaren με κινητήρα Honda

FIRST-TEST-NEW-HONDA-F1-ENGINE-1

Το κενό των κανονισμών επιτρέπει το πρώτο τεστ του νέου κινητήρα της Honda στην πίστα του Silverstone…

FIRST-TEST-NEW-HONDA-F1-ENGINE-2Η McLaren ανακοίνωσε μόλις χτες πως σήμερα, 14 Νοεμβρίου, ένα μονοθέσιό της θα διανύσει κάποια χιλιόμετρα στο Silverstone με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα της Honda. Κανονικά δεν επιτρέπονται ακόμα ιδιωτικές δοκιμές, όμως η βρετανική ομάδα εκμεταλλεύθηκε ένα κενό των κανονισμών και στα πλαίσια μιας επονομαζόμενης μέρας τηλεοπτικών γυρισμάτων θα χρησιμοποιήσει ένα μονοθέσιο με τον κωδικό McLaren MP4-29H 1×1 και βέβαια τον κινητήρα της Honda.

FIRST-TEST-NEW-HONDA-F1-ENGINE-3Κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της 2 τέτοιες ημέρες το χρόνο, προκειμένου να εξυπηρετήσει σκοπούς προβολείς και μάρκετινγκ και στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει τρέχοντα μονοθέσια. Το τρέχοντα στην περίπτωση αυτή είναι μέχρι και τη σαιζόν 2015, οπότε να το κενό, να και η ευκαιρία για τη McLaren. Στο τιμόνι του συγκεκριμένου μονοθεσίου θα βρεθεί ο δοκιμαστής της McLaren Oliver Turvey, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θεωρούν πως σαφώς και παραβιάζονται οι κανονισμοί.

Φυσικά υπάρχουν και περιορισμοί. Έτσι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να διανύσει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα, ενώ τα λάστιχα έχουν τέτοια χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να συγκριθούν με τα κανονικά. Από την άλλη για τους μηχανικούς της Honda η δυνατότητα να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τον κινητήρα τους σε κανονικές συνθήκες και όχι στο δυναμόμετρο είναι εξαιρετικά σημαντική. Κι αυτό γιατί έτσι θα διαπιστώσουν πόσο επηρεάζεται από τις πλευρικές επιταχύνσεις, πως είναι η θερμική του συμπεριφορά κι αν τα υβριδικά στοιχεία όντως συνδυάζονται καλά με τον V6 των 1.600 κυβικών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!