ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mercedes Maybach S-Class, η επιστροφή του βασιλιά [vid]

Μπορεί ως εταιρία παραγωγής οχημάτων πολυτελείας η Maybach να μην ευδοκίμησε, σαν έκδοση όμως της ναυαρχίδας της Mercedes δείχνει να διεκδικεί μια σοβαρή δεύτερη ευκαιρία.

Maybach-Mercedes-S-Class (22)Το αντίπαλο δέος των Rolls Royce και Bentley επιστρέφει. Η Mercedes Maybach S-Class φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες όσων θεωρούν τις συμβατικές S600 “λίγες”, αναζητώντας κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό. Μεγαλύτερη κατά 20 ολόκληρα εκατοστά, φτάνει πλέον σε μήκος τα 5,453 μέτρα, με ένα αντίστοιχα γενναίο μεταξόνιο 3,365 μέτρων. Όσο για την απίθανη περίπτωση που το μέγεθος δεν κάνει σε κάποιον τη διαφορά, τα λογότυπα με το διπλό Μ αναλαμβάνουν να ξεκαθαρίσουν περί τίνος πρόκειται.

Maybach-Mercedes-S-Class (16)Περνώντας στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο διαθέτει φυσικά τεχνολογίες αιχμής σε κάθε τομέα, ενώ τα υλικά κατασκευής του είναι απλά κορυφαία. Τα πίσω, executive καθίσματα, με τις δεκάδες ρυθμίσεις και τα υποπόδια, ξεπερνούν σε άνεση και τις ακριβότερες πολυθρόνες. Όσο για την ηχητική υπογραφή στο σαλόνι, η Mercedes υποστηρίζει ότι είναι το “πιο αθόρυβο αυτοκίνητο στον πλανήτη”.

Στην παρούσα φάση, όταν μιλάμε για Maybach S-Class αναφερόμαστε στην πολυτελή εκδοχή της S600, με twin-turbo V12 κινητήρα, χωρητικότητας 6.0 λίτρων και ισχύος 530 ίππων, με 830 Nm ροπής. Αργότερα όμως θα ακολουθήσουν και μικρότερες εκδόσεις, βασισμένες στις S500 και S400 4MATIC. Η διάθεση του αυτοκινήτου αναμένεται να ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τον προσεχή Φεβρουάριο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!