ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo με κινητήρα λέιζερ [vid]

Δεν θέλει και πολύ για να μαντέψετε που παρουσιάζεται και για πού προορίζεται το φουτουριστικό όχημα που βλέπετε…

2014-Chevrolet-Chaparral-2X-VisionGranTurismoConcept (9)Για να τραβήξει τα βλέμματα στην έκθεση του Λος Άντζελες και με στόχο να πρωταγωνιστήσει στις κονσόλες της Sony, η Chevrolet παρουσιάζει το εικονικό Chaparral 2X Vision. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Chaparral είναι μια αγωνιστική ομάδα με την οποία η Chevrolet συνεργάζεται εδώ και μισό αιώνα και το virtual μοντέλο  τιμά αυτή την σχέση, και μάλιστα φιγουράροντας σε πραγματικές διαστάσεις στην έκθεση του L.A.

Αντίθετα, οι δημιουργοί του δίνουν ρέστα καθώς το περίπλοκο σύστημα πρόωσής του θυμίζει περισσότερο ένα διαστημόπλοιο. Όχι, δεν λειτουργεί με αντιδραστήρες αντιύλης, αλλά με ένα κανόνι λέιζερ 671 kW που μαζί με μια γεννήτρια αέρα παράγουν συνολικά 900 PS. Η ώθηση είναι τόσο άμεση που ωθεί το εικονικό τετράτροχο σε μόλις 1,6 sec για τα 0-96 km/h με τελική στα 380 km/h.

Ένα στοιχείο που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό το Chaparral 2X -φυσικά στις οθόνες και μόνο- είναι πως ο οδηγός του δεν κάθεται στην κλασική θέση, αλλά είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα προκειμένου το συνολικό ύψος να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Στις φωτογραφίες φαίνεται πως εξέχει μόνο το κράνος του για να βλέπει ενώ τα χέρια και τα πόδια του είναι τεντωμένα προς τους τροχούς, κάτι που δικαιολογεί την ιδιαίτερη κάτοψη του Chaparral.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!