ΑΓΩΝΕΣ

F1, ένταση στην ομάδα της McLaren-Honda

dennis-abuidhabitast14-arai640

O ισχυρός άντρας της ιστορικής βρετανικής ομάδας, Ron Dennis φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το πρώτο διήμερο τεστ που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Άμπου Ντάμπι και όλα δείχνουν πως είναι έτοιμος να πάρει σκληρές αποφάσεις.

Όσο κι αν γίνεται προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της πρώτης αποτυχημένης προσπάθειας της McLaren Honda η αλήθεια είναι πως η συνεργασία των δυο πλευρών δεν ξεκίνησε καλά. Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Honda, Jasuhisa Arai μίλησε χτες στους δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι υπό τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι απαντήσεις του είναι ενδεικτικές του κλίματος και του τι ακριβώς συμβαίνει…

-Την προηγούμενη περίοδο της Honda στη F1 η απόδοση ήταν μέτρια, τι σας κάνει να αισθάνεστε σιγουριά ότι αυτή τη φορά θα είστε ανταγωνιστικοί;

-Η προηγούμενη περίοδος δεν ήταν καλή για μας όσον αφορά στα αποτελέσματα. Θέλαμε να επιστρέψουμε στη F1 και μάθαμε πολλά στο παρασκήνιο. Οι σημερινοί κανονισμοί εναρμονίζονται καλύτερα με την δουλειά μας. Η Honda έχει ήδη αναπτύξει υβριδικά συστήματα και έχει μεγάλη εμπειρία σ’ αυτό το πεδίο. Έχουμε μελετήσει την τεχνολογία του μικρού υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα με άμεσο ψεκασμό και διαθέτουμε ήδη σπουδαία τεχνολογία πάνω σ’ αυτό τον τομέα.

-Ποιο εξάρτημα της μονάδας ισχύος σας προβληματίζει περισσότερο;

-Ο συνδυασμός όλων των εξαρτημάτων που δημιουργούν ένα υπερσύγχρονο σοφιστικέ σύνολο είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Όσον αφορά στην κατασκευή ο μικρός ηλεκτροκινητήρας που πιάνει πάνω στον άξονα του turbo (ΜGU – H) είναι πολύπλοκη ιστορία. Είναι πολύ υψηλές οι στροφές και υπάρχει πολλή θερμότητα λόγω του turbo.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!