ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δείτε ένα ασταμάτητο SUV [vid]

RUSSIAN-AMPHIBIAN-SUV-HOMEMADE-99

Τον Alexei Garagashyan μάλλον ούτε εσείς ούτε εμείς τον έχουμε ακουστά, αλλά είναι ο άνθρωπος που έχει κατασκευάσει αυτό το όχημα εκτός δρόμου που βλέπετε…

Το οποίο είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά γύρω από τέσσερις τεράστιους τροχούς χαμηλής πίεσης και πάει όπως φαίνεται παντού. Ανεξάρτητα από την επιφάνεια και στη σταθερότητα του εδάφους, ενώ δεν θα μπορούσε παρά να είναι και αμφίβιο. Στο πρώτο βίντεο μπορείτε να δείτε αυτό το πραγματικά πρωτότυπο όχημα εκτός δρόμου πάνω σε μια παγωμένη λίμνη, που κανονικά είναι επιφάνεια εφιάλτης, ενώ στο δεύτερο μια μικρή περιήγηση στη χερσόνησο Κόλα αλλά και πλάνα από την κατασκευή του.

Το πλαίσιο είναι σωληνωτό και καλυμμένο με χοντρό ατσάλινο έλασμα που δημιουργεί ουσιαστικά μια κλειστή μπανιέρα και εξασφαλίζει και τη δυνατότητα πλεύσης. Κινητήρας είναι ένας πρακτικά αθάνατος ιαπωνικός diesel της Kubota, ο οποίος αποδίδει 44 άλογα από 1.500 cc και κινεί άξονες ιδιοκατασκευές, άμεσα συνδεδεμένους με τους τροχούς. Διαφορικά και γενικά πιο περίπλοκα συστήματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο γρανάζια και αλυσίδες.

Σύστημα διεύθυνσης με την κλασική έννοια επίσης δεν υπάρχει, ενώ το SUV ιδιοκατασκευή του Garagashyan στρίβει σαν ερπυστριοφόρο με τη βοήθεια δύο μοχλών, που ανά πλευρά είτε φρενάρουν είτε επιταχύνουν τους τροχούς. Έτσι η ακτίνα στροφής είναι πρακτικά μηδενική και το όχημα μπορεί ουσιαστικά να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Βλέποντάς του φυσικά και δεν περιμένει κανείς πολυτέλειες και έτσι είναι και στην πραγματικότητα, μιας και δεν υπάρχουν π.χ. θέρμανση ή καθαριστήρες, ενώ ο οδηγός κάθεται πάνω σε έναν πάγκο με μια ψευτο-επένδυση, που λόγω του μήκους του των 2,10 μέτρων μπορεί να χρησιμεύσει και σα ράντζο. Όσο για το παρμπρίζ είναι αναδιπλούμενο για φυσικά εξαερισμό ακόμα και με ταχύτητες κοντά στην τελική του, που λογικά δεν ξεπερνά τα 30 km/h.

Δαβάστε επίσης:

Ένα απίστευτο ρωσικό στρατιωτικό όχημα!

Οχήματα παντός εδάφους και για όλες… τις δουλειές!

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!