NEA

VW, το νέο επενδυτικό πλάνο των 85,6 δις ευρώ!

vw_group

Με στόχο να περάσει στην πρώτη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως, ο όμιλος VW αποφάσισε να αυξήσει τις δαπάνες του στα 17,1 δις ευρώ ετησίως, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι βλέψεις αυτές κάθε άλλο παρά νέες είναι, αφού η VW παίζει με ανοικτά χαρτιά για περισσότερα από 10 χρόνια. Το ήδη υπέρογκο όμως πλάνο που ακολουθεί φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό και έτσι αποφάσισε να επενδύσει ακόμα περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση.

“Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον έτσι ώστε να γίνουμε ο κορυφαίος αυτοκινητιστικός όμιλος, τόσο σε οικολογικά, όσο και σε οικονομικά μεγέθη”. Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Martin Winterkorn, λέγοντας επίσης ότι “τα κόστη εξέλιξης θα παραμείνουν υψηλά στο μέλλον, ως αποτέλεσμα της υψηλής πίεσης για καινοτομία και των αυξημένων αναγκών στη βιομηχανία του αυτοκινήτου”.

Τα ποσά αυτά, βέβαια, κάθε άλλο παρά είναι εύκολο να βρεθούν, παρά την κερδοφορία του ομίλου. Μία εσωτερική πηγή αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για οικονομίες κλίμακας μεταξύ των VW, Skoda και Seat, σαν πιο mainstream εταιρίες και Audi/ Porsche, με στόχο να επιτευχθεί εξοικονόμηση κόστους 10 δις ευρώ. Κάτι ανάλογο είχε δηλώσει τον Ιούλιο και ο Wintercorn, λέγοντας πως έψαχνε να περιορίσει κατά 5 δις ευρώ τα έξοδα της μάρκας VW μέχρι το 2017.

Έτσι, παρά την αύξηση των επενδύσεων, το κόστος εξέλιξης θα διατηρηθεί στο 6-7% των συνολικών εσόδων του ομίλου. Τα νούμερα αυτά, πάντως, κάνουν το γερμανικό όμιλο να ξοδεύει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρία παγκοσμίως για εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων των Samsung Electronics και Intel. Όσο για την ψαλίδα με την Toyota, που παραμένει στην κορυφή, χρόνο με το χρόνο μειώνεται.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!