ΑΓΩΝΕΣ

Το πόρισμα της ανάλυσης από το ατύχημα του Bianchi

medicine-in-motorsport-doha-a960

Η επιτροπή της FIA έδωσε χτες στη Ντόχα του Κατάρ τα αναλυτικά συμπεράσματα που προέκυψαν από το ατύχημα του Γάλλου οδηγού στo Grand Prix Ιαπωνίας και έκανε προτάσεις ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα επανάληψης παρόμοιου συμβάντος.

Τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

  • Η αγωνιστική γραμμή είχε περιοριστεί λόγω ενός ρυακιού νερού στη στροφή 7. Ο Sutil και ο Bianchi ένα γύρο μετά έχασαν τον έλεγχο σ’ αυτό το ρυάκι.
  • Το μονοθέσιο του Sutil απομακρύνονταν από το σημείο μ’ έναν γερανό όταν ο Bianchi έφτασε εκεί υπό καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας.
  • Ο Bianchi δεν επιβράδυνε όσο θα έπρεπε για να διατηρήσει τον έλεγχο σ’ αυτό το σημείο της πίστας.
  • Όταν οι οδηγοί αγνοούν τη διπλή κίτρινη σημαία τότε και οι συναγωνιστές τους αλλά και οι άνθρωποι ασφαλείας τίθενται σε κίνδυνο.
  • Οι ενέργειας που έγιναν μετά το ατύχημα τουSutil ήταν σύννομες και έχουν επαναληφθεί σε 384 συμβάντα τα τελευταία 8 χρόνια. Δεν υπήρχε λόγος να εμπλακεί νωρίτερα το αυτοκίνητο ασφαλείας.
  • Ο Bianchi έκανε υπερδιόρθωση στο μονοθέσιο όταν έφυγε το πίσω μέρος οπότε κατευθύνθηκε προς τη μπαριέρα όπου δυστυχώς εκείνη τη στιγμή ήταν ο γερανός. Χτύπησε και πέρασε από κάτω με υψηλή ταχύτητα.
  • Στα δυο δευτερόλεπτα που το μονοθέσιο του Bianchi άφησε την πίστα και κινούνταν στο χώρο διαφυγής, πάτησε και φρένο και γκάζι ταυτόχρονα. Ο αλγόριθμος ασφαλείας σε μια τέτοια περίπτωση είναι σχεδιασμένος ώστε να παρακάμπτει την εντολή γκαζιού και να σβήνει τον κινητήρα. Αυτό δεν έγινε γιατί το επέτρεψε ο αισθητήρας ροπής που ήλεγχε το πίσω ηλεκτρονικό σύστημα φρένων (Brake by Wire).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!