NEA

Λευκό, το πιο δημοφιλές χρώμα

mercedes_c_class

Κάποτε είχαμε το ασημί, άλλες εποχές το μαύρο… Για το 2014 πάντως, το πιο αγαπημένο χρώμα αυτοκινήτου, μετά από έρευνα, είναι το λευκό. Και μάλιστα με διαφορά.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η PPG Industries, αφού πάνω από το ένα τέταρτο των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν παγκοσμίως ήταν λευκά. Για την ακρίβεια με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι το 28% των αγοραστών έχει επιλέξει το λευκό χρώμα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το μαύρο, με 18%, ενώ το ασημί και το γκρι βρίσκονται ακόμα πιο πίσω, στο 13%, με πτωτικές μάλιστα τάσεις.

Η έρευνα αυτή δεν αρκέστηκε μόνο να παρουσιάσει τα συνολικά νούμερα αλλά έκανε αναφορά και στις επιμέρους αγορές του πλανήτη. Έτσι, στην Ευρώπη ο ένας στους τέσσερις αγοράζει λευκό αυτοκίνητο, με το 15% να αφορά μαύρα και το 16% γκρι μοντέλα. Στη βόρειο Αμερική το 23% των αγοραστών επιλέγει το λευκό χρώμα, αφήνοντας δεύτερο το μαύρο με 18% και τρίτο το γκρι, με 16%. Στη Νότιο Αμερική πάλι, το λευκό με το ασημί μοιράζονται την κορυφή με 32%, αφήνοντας πίσω το μαύρο με 13% και το γκρι με 11%. Όσο για τις ασιατικές αγορές, το λευκό χρώμα κατέχει το 31%, με το μαύρο στο 20% και το ασημί στο 12%.

Ενδιαφέρον, τέλος, έχει μία πρόβλεψη της PPG Industries που λέει ότι την επόμενη χρονιά θα κερδίσουν έδαφος πιο ξεχωριστοί χρωματισμοί, όπως το πορτοκαλί, το καφέ, το χάλκινο και άλλες, ιδιαίτερες αποχρώσεις μετάλλων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!