NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mercedes GLE Coupe, η απάντηση στη Χ6

mercedes_gle_coupe

Συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από την κατηγορία των coupe όσο και από αυτή των crossover, η νέα GLE Coupe φιλοδοξεί να αποτελέσει την απάντηση της Mercedes στη BMW X6.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει τον επόμενο μήνα, στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Μετά από μία διαρροή φωτογραφιών, ωστόσο, η Mercedes αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο της μοντέλο λίγο πριν την ώρα του, χωρίς όμως να προχωρήσει σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Ακολουθώντας τη νέα ονοματολογία της εταιρίας, η GLE Coupe αποτελεί το τετρακίνητο ανάλογο της σειράς Ε, για να έχει κανείς μία τάξη μεγέθους. Ο όγκος του αμαξώματος γίνεται εύκολα αισθητός από τις φωτογραφίες, ενώ χαρακτηριστικοί της φιλοσοφίας του είναι και οι στάνταρ τροχοί των 20 ιντσών, με προαιρετικούς ακόμα μεγαλύτερους των 21 και 22 ιντσών.

Από τα όσα έχουν ειπωθεί, οι διαθέσιμες εκδόσεις θα ξεκινούν από τη GLE 350 d 4MATIC, που θα εφοδιάζεται με πετρελαιοκινητήρα ισχύος 258 ίππων και ροπής 620 Nm. Για όσους προτιμούν τη βενζίνη υπάρχει η GLE 400 4MATIC με twin-turbo τρίλιτρο V6 κινητήρα, 333 ίππων και 480 Nm, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα δεσπόζει η GLE 450 AMG. Αυτή θα φέρει τον ίδιο τρίλιτρο κινητήρα αλλά με αυξημένη απόδοση 367 ίππων και 520 Nm.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά υπολογίστε -πέρα από το σύστημα τετρακίνησης- ανάρτηση AIRMATIC με ρυθμιζόμενη σκληρότητα και ύψος, αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, το σύστημα Dynamic Select με πέντε ξεχωριστές ρυθμίσεις, Individual, Comfort, Slippery, Sport και Sport+, καθώς επίσης και αρκετά στοιχεία πολυτέλειας, όπως δέρματα nappa και επενδύσεις ανθρακονημάτων, που ολοκληρώνουν την όλη εικόνα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!