ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μία απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων θαμμένη σε ένα γκαράζ!

THE-BAILLON-COLLECTION-4

Κάποια από τα αυτοκίνητα είναι σε άθλια κατάσταση πιάνοντας το πολύ 500 ευρώ. Αλλά ένα από τα πιο ακριβά, μία Maserati A6G Gran Sport με αμάξωμα Frua, αναμένεται να πωληθεί έως 1,2 εκ. ευρώ!

Ο λόγος για την απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του κύριου Roger Baillon, ο οποίος τη δεκαετία του ’50 είχε μεταφορική εταιρεία και προφανώς έβγαζε πολλά χρήματα. Το αγαπημένο του χόμπι ήταν να αγοράζει όμορφα και ειδικά αυτοκίνητα, όπως μεταξύ άλλων σπάνια σήμερα Panhard, Talbot, Hispano-Suiza, Porsche και Bugatti… Μετά από περίπου 20 χρόνια η εταιρία του δεν πήγαινε και τόσο καλά και περίπου 50 αυτοκίνητα από την συλλογή του πουλήθηκαν. Μερικά ξέμειναν σε ένα αγρόκτημα στη δυτική Γαλλία.

Το ωραίο είναι ότι οι κληρονόμοι τα «ανακάλυψαν» 10 χρόνια μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη τους, ενώ στις 6 Φεβρουαρίου 2015 θα δημοπρατηθούν. Οι ειδικοί υπολογίζουν πως το πιο σπάνιο αυτοκίνητο της συλλογής Baillon, μια από τις 37 συνολικά 250 GT California Spider με κλειστούς προβολείς που έχουν κατασκευαστεί, θα πιάσει το 10πλάσιο, δηλαδή 12 εκατομμύρια. Ίσως και παραπάνω, μιας και με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ο Alain Delon, που το είχε αγοράσει από τον επίσης ηθοποιό Gérald Blain, είχε φωτογραφηθεί μαζί με την Jane Fonda στην Cote d’ Azur το 1964. Από τότε η πορεία του ήταν άγνωστη, μέχρι που τα παιδιά του Baillon το ανακάλυψαν κάτω από μια στοίβα παλιών εφημερίδων…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!