ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προ των πυλών το Fiat 500X

fiat_500x

Ένα μήνα νωρίτερα, τον Φεβρουάριο αντί για το Μάρτιο, θα κυκλοφορήσει τελικά η SUV εκδοχή του Fiat 500, με δύο αμαξώματα και αρκετές επιλογές κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης.

Αυτό ήταν και το βασικό νέο στην ελληνική παρουσίαση του αυτοκινήτου, όπου οι εκπρόσωποι του ειδικού τύπου είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά. Πιστό στη φιλοσοφία της σειράς 500, το νέο 500Χ διατηρεί την ιταλική φινέτσα και πρακτικότητα, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο εκδόσεων, μιας “αστικής” με ένα κομψό παρουσιαστικό και μίας extreme, με πιο άγριο, offroad πρόσωπο.

Αρκετές επιλογές υπάρχουν και στον τομέα των κινητήρων, με τέσσερα σύνολα βενζίνης και diesel, χωρητικότητας από 1.4 έως και 2.0 λίτρων. Ανάλογα με τον κινητήρα διατίθενται κιβώτια 6 σχέσεων, μηχανικό και διπλού συμπλέκτη, καθώς και ένα καινούριο αυτόματο 9 σχέσεων. Αντίστοιχα, υπάρχουν 3 εναλλακτικές σε ο,τι αφορά τη μετάδοση της κίνησης, σε 2 ή και στους 4 τροχούς. Το κόστος κτήσης του νέου Fiat 500X ξεκινά από τα 18.500 ευρώ (ή 17.070 με απόσυρση) και φεύγει πάνω από τα 30.000 ευρώ, για τις μεγαλύτερες και πιο πλούσιες εξοπλιστικά εκδόσεις. Όσο για τη διάθεσή του, η λίστα των παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!