NEA

Space πρωτότυπα από τις ΗΠΑ

AMERICAN-CONCEPT-CARS-4

Δείτε μερικά πρωτότυπα μοντέλα που δημιουργήθηκαν στην Αμερική, εμπνευσμένα από την τότε κατηγορία των Dream Cars…

Tα πρωτότυπα μοντέλα (τα γνωστά concept cars) εμπνέονται από μελλοντικές τάσεις και δίνουν μια αρχική εικόνα των πραγμάτων που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια. Τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και τεχνολογικών συστημάτων, αποτελούν κατά μία έννοια ένα μέσο βολιδοσκόπησης των αντιδράσεων του κοινού βοηθώντας τις εταιρίες να δρομολογήσουν τις μετέπειτα αποφάσεις και εξελίξεις τους.

Άλλα πάλι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στον απλό εντυπωσιασμό, ενώ υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, αυτή των Dream Cars, που ευδοκίμησε κυρίως στις ΗΠΑ. Πάπας των Dream Cars, για τα οποία το αν μπορούν να οδηγηθούν παίζει δευτερεύοντα ρόλο, είναι ο Harley J. Earl, ο πάλαι ποτέ αρχι-σχεδιαστής της General Motors και ο άνθρωπος για τον οποίο έλεγαν πως υλοποιεί αυτοκινητικά όνειρα.

H πιο σημαντική του δημιουργία είναι το GM Le Sabre XP-8 του 1951. Το οποίο μπορεί δίπλα στις άλλες δημιουργίες του Earl, όπως το Firebird I XP-21 του 1953 που μοιάζει με πύραυλο, να δείχνει απλοϊκό αλλά τελικά ήταν αυτό που επηρέασε την εικόνα των αμερικάνικων αυτοκινήτων για τουλάχιστον μια δεκαετία. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα επίσης ενδιαφέρον άρθρο με αμερικανικά concept cars, με άλλα που επηρέασαν γενιές ολόκληρες και ένα άρθρο για τις τεχνολογίες «made in USA».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!