ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι τιμή μπορεί να πιάσει ένα Audi Sport Quattro;

1984 Audi Sport Quattro (1)

To Audi Sport Quattro κατασκευάστηκε προκειμένου να πάρει την ομολογκασιόν το αντίστοιχο αγωνιστικό του Group B…

Αναμφίβολα, το Audi Quattro ήταν το εφαλτήριο για μία νέα εποχή, τόσο για την εταιρία, όσο και για τους αγώνες. Το Audi Sport Quattro μπορεί να μην έμοιαζε με τα supercars της εποχής, αλλά ήταν ταχύτατο και ταυτόχρονα δύσκολο και απαιτητικό στην οδήγησή του. Παρόλο που οι τότε κανονισμοί είχαν ως μίνιμουμ την παραγωγή 200 στο σύνολο αυτοκινήτων, η Audi κατασκεύασε 214 με το καθένα να εξοπλίζεται με τούρμπο 5-κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.133 cc, με πεντάρι σαζμάν και ισχύ που έφτανε τα 300 άλογα. Ιπποδύναμη, η οποία πριν από τρεις δεκαετίες παρέπεμπε σε πανάκριβα supercars!

Στο πέρασμα των 30 ετών τα Audi Sport Quattro σπανίζουν και η αξία τους εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το λευκό που βλέπετε έχει περάσει μόλις από δύο κατόχους και αναμένεται να πιάσει έως 390.000 ευρώ σε δημοπρασία που θα γίνει τον Ιανουάριο στην Αριζόνα. Στα χαρτιά το εν λόγω Sport Quattro έχει μόλις 8.300 km στο κοντέρ του, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και κάθε του ανταλλακτικό είναι γνήσιο. Στην ίδια δημοπρασία θα πωληθεί και μία Lamborghini LM002 η οποία αναμένεται να πιάσει έως 185.000 ευρώ.

lamborghini-lm002-carotogr-2Τέλη της δεκαετίας του 1970 η αμερικανική MIT ανέθεσε στην Lamborghini την σχεδίαση ενός off-road μοντέλου. Το project απέτυχε αλλά οι Ιταλοί επανήλθαν δριμύτεροι το 1981 και μετά από διάφορα concept cars το 1986 παρουσίασαν την LM 002. Κάτω από το καπό υπήρχε ο V12 της Countach. Η χωρητικότητά του ήταν 5,2 λίτρα και η απόδοση σου έφτανε τους 444 ίππους με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ/ώρα. Στο διάστημα 1986-1992 κατασκευάστηκε σε μόλις 301 μονάδες που αποκτήθηκαν από συλλέκτες, ηθοποιούς, αριστοκράτες και διάφορα άλλα φτωχαδάκια. Η πρώτη LM 002 παραδόθηκε στον βασιλιά του Μαρόκο ενώ το 1987 μία ειδική έκδοση συμμετείχε στο ράλι Φαραώ και ένα χρόνο αργότερα στο Paris-Dakar.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!