NEA

Ένα Mercedes F 015 Luxury για το 2030 [vid]

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας η Mercedes παρουσιάζει την δική της άποψη για το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα σε 15 χρόνια…

Mercedes-Benz F015 - Luxury in MotionTo F 015 είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο με όλη την σημασία της λέξεως καθώς έχει σχεδιαστεί σήμερα για το έτος 2030, όπως το βλέπει η Mercedes-Benz. Αυτές τις μέρες παρουσιάζεται στο Λας Βέγκας για να μεταφερθεί στα μέσα του μήνα στο Ντιτρόιτ και να εντυπωσιάσει το κοινό με την προχωρημένη αισθητική του. Με μήκος στα 5,22 μέτρα και κατά 24,5 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από αυτό της S-Class Maybach(!), η φουτουριστική χαρακτηρίζεται από τις επιφάνειες του αμαξώματος που δείχνουν σαν από αλουμίνιο, τις ζάντες 26 ιντσών, και τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

Το σύστημα πρόωσης της Mercedes F 015 Luxury αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα (καθένας αποδίδει 136 PS / 200 Nm), ενώ η απαιτούμενη ενέργεια παρέχεται από μια μπαταρία 29 kWh, καθώς και από μια ενεργειακή κυψέλη στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Το υδρογόνο (5,4 kg) αποθηκεύεται σε δεξαμενές από ανθρακονήματα στο κάτω μέρος, ενώ η συνολική αυτονομία είναι 1.100 km, εκ των οποίων τα 200 μπορούν να πιστωθούν αποκλειστικά στη μπαταρία. Η κατανάλωση υδρογόνου είναι 0,60 kg/100 km, τα οποία αντιστοιχούν σε 2,0 lt πετρελαίου ανά 100 km. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 ολοκληρώνεται σε 6,7 sec, ενώ η τελική φτάνει τα 200 km/h.

Όπως είναι φυσικό ένα αυτοκίνητο του 2030 έχει την δυνατότητα αυτόνομης κίνησης, να επικοινωνεί ή να προειδοποιεί διερχόμενα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες (μέσω ενός ασύρματου κόμβου ή τύπου cloud με μηνύματα), να ανιχνεύει για εμπόδια και να αποτρέπει από συγκρούσεις κ.α. Το εσωτερικό διακατέχεται από μία lounge προσέγγιση όπου υπάρχουν οθόνες για τα πάντα, μιας και το ταμπλό μοιάζει σαν μία πελώρια επιφάνεια απεικόνισης και χειρισμού με φουλ δυνατότητες διασύνδεσης με το internet. Παράλληλα οι όποιες εντολές του οδηγού αλλά και των επιβατών, για ότι αφορά τον καθένα, δίνονται κυρίως με κινήσεις των χεριών, μέχρι και των ματιών. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του αμαξώματος είναι η απουσία μεσαίας κολώνας, τα τέσσερα ανεξάρτητα και περιστρεφόμενα καθίσματα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα «σαλονάκι» με προδιαγραφές 15 χρόνια μπροστά…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!