NEA

Στο Detroit το Infiniti Q60 Coupe Concept

Infiniti-Q60-Concept-Detroit-2015 (5)

Στις 13 Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα ένα πρωτότυπο που θα έχει ελάχιστες διαφορές με το μοντέλο παραγωγής που θα στοχεύει ευθέως στην «τεσσάρα» της BMW…

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα όμορφο κουπέ με την γνωστή αισθητική της Infiniti που κάνει την διαφορά απέναντι στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μάλιστα, το Q60 παραγωγής που θα κατασκευάζεται στην Βρετανία (η παραγωγή θα ξεκινήσει και στο Μεξικό από το 2017) και θα κυκλοφορήσει τέλη 2015, ενώ θα έχει ως βασικό στόχο την BMW M4 η οποία γνωρίζει μεγάλη εμπορική απήχηση στην αμερικανική αγορά.

Η σχεδίαση του αμαξώματος παραπέμπει στο πρωτότυπο Q80 Inspiration ενώ έχουν υιοθετηθεί στοιχεία και από το Q50 Eau Rouge Concept, ενώ η ιαπωνική εταιρία περιγράφει το Q60 Concept ως ένα «premium σπορ κουπέ». Την άποψη αυτή ενισχύει και η 2+2 διάταξη στο εσωτερικό, ενώ από πλευράς μηχανικών μερών αναμένεται να τοποθετηθεί ο ντίζελ των 2,2 lt από το Q50, και μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V6. Έκπληξη θα προκαλούσε η εμφάνιση ενός δίλιτρου τούρμπο μοτέρ, το οποίο όμως πιθανότατα να συνδυαστεί με το λανσάρισμα του μικρότερου Q30 σε ένα περίπου χρόνο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!