ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Μπροστά ο Al-Attiyah μετά από 8 σερί δοκιμασίες

Al-Attiyah-Dakar15-Day8-a960

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το σερί τον οκτώ συνεχόμενων δοκιμασιών πριν την ημέρα ανάπαυλας για τα αυτοκίνητα ο Nasser Al-Attiyah.

O οδηγός από το Κατάρ σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στα 781 αγωνιστικά χιλιόμετρα, της μεγαλύτερης σε μήκος χρονομετρημένης διαδρομής του φετινού Ντακάρ (781km), με τα πληρώματα να ξεκινούν από το Ουγιούνι και να επιστρέφουν στο Ικίκε. Μάλιστα αυτή περιείχε τρία διαφορετικά ήδη τερέν. Το μεγαλύτερο ήταν τέρμα γκάζι σε αλυκές, μετά υπήρξε μία ουδέτερη ζώνης και στο τέλος, περίπου 40 km σπριντ προς τον τερματισμό.

Ο Al-Attiyah έχασε χρόνο αλλάζοντας κλαταρισμένο ελαστικό στο X-Raid Mini του αλλά αυτό δεν τον πτόησε – αφού όχι μόνο δεν έχασε χρόνο έναντι του διώκτη του στη γενική κατάταξη, Giniel de Villiers αλλά κέρδισε και 13 επιπλέον δευτερόλεπτα. Όσο για τον Νότιο Αφρικανό, παραπονέθηκε για τις χαμηλές πτήσεις του ελικοπτέρου που τον ακολουθούσε για τηλεοπτικούς λόγους. Αναλυτικά η γενική κατάταξη:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Nasser Al-Attiyah Mini/BMW
2 Giniel de Villiers Toyota 8m27.s
3 Yazeed Al-Rajhi Toyota 18m40.s
4 Krzysztof Holowczyc Mini/BMW 54m38.s
5 Bernhard Ten Brinke Toyota 1h22m52.s
6 Erik van Loon Mini/BMW 1h25m51.s
7 Christian Lavieille Toyota 1h48m41.s
8 Stephane Peterhansel Peugeot 1h51m46.s
9 Carlos Sousa Mitsubishi 2h07m13.s
10 Ronan Chabot SMG/GM 2h26m50.s

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!