ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Σταθερά μπροστά ο Al-Attiyah (10η ε.δ.)

Ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση της νίκης στο φετινό Ράλι Ντακάρ έκανε στη δέκατη ημέρα δράσης στη Νότια Αμερική ο Nasser Al-Attiyah.

Despres-Dakar15-Day10-act-a960Ο 44χρονος σημείωσε για τέταρτη φορά τον καλύτερο χρόνο με το X-Raid Mini, «δαμάζοντας» με μαεστρία τις προκλήσεις της 358 χρονομετρημένων χιλιομέτρων διαδρομής που ξεκίνησε από την Καλάμα, πέρασε από τις θρυλικές αλυκές «Salinas Grandes» και κατέληξε στη Σάλτα της Αργεντινής. Εκτός από τις παγίδες στη διαδρομή, πληρώματα και αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν και το μεγάλο υψόμετρο, που ξεπερνούσε τα 3600 μέτρα!

Terranova-Dakar15-Day7-a640Για τον Al-Attiyah, αυτή η πρωτιά ήρθε να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του από τα δύο Toyota που τον καταδιώκουν. Πλέον είναι σχεδόν μισή ώρα μπροστά από τον Giniel de Villiers και τρία τέταρτα από τον Yazeed Al-Rajhi. Αντίπαλο δέος του Al-Attiyah στο δέκατο σκέλος αποτέλεσε ο Orlando Terranova που πάλεψε για τη νίκη και τελικά έμεινε 95 δευτερόλεπτα πίσω από τον οδηγό από το Κατάρ. Το πρώτο Peugeot 2008 DKR που έφτασε στον τερματισμό ήταν αυτό του Stephane Peterhansel που σημείωσε τον ένατο καλύτερο χρόνο. Αναλυτικά η γενική κατάταξη:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Nasser Al-Attiyah Mini/BMW 35h19m37.s
2 Giniel de Villiers Toyota 28m22.s
3 Yazeed Al-Rajhi Toyota 43m08.s
4 Krzysztof Holowczyc Mini/BMW 1h23m42.s
5 Erik van Loon Mini/BMW 2h51m13.s
6 Christian Lavieille Toyota 3h01m41.s
7 Vladimir Vasilyev Mini/BMW 3h12m10.s
8 Bernhard Ten Brinke Toyota 3h39m28.s
9 Carlos Sousa Mitsubishi 3h41m53.s
10 Aidyn Rakhimbayev Mini/BMW 3h59m17.s

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!