ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η UQM Technologies πατεντάρει ηλεκτρικό μοτέρ χωρίς σπάνιες γαίες

UQM Technologies Granted Patent on Innovative Permanent Magnet Electric Motor Design that Allows the Use of Non-Rare Earth Magnets (1)

Ένας σημαντικός λόγος που τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ακριβά είναι και η χρησιμοποίηση στην κατασκευή τους, μετάλλων που θεωρούνται σπάνιες γαίες…

UQM Technologies Granted Patent on Innovative Permanent Magnet Electric Motor Design that Allows the Use of Non-Rare Earth Magnets (2)Συγκεκριμένα, εκτός απο το λίθιο για τις μπαταρίες, στους κινητήρες μονίμων μαγνητών χρησιμοποιούνται μέταλλα όπως το Νεοδύμιο (Nd) που δημιουργούν ισχυρά και σταθερά μαγνητικά πεδία. Η UQM Technologies με έδρα το Κολοράντο είναι μια εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών κινητήρων και σχετικών συστημάτων για ηλεκτρικά οχήματα (είχε προμηθεύσει και την ηλεκτρική έκδοση του Saab 9-3), η οποία πατένταρε ένα νέο κινητήρα που δεν χρησιμοποιεί σπάνιες γαίες.

UQM Technologies Granted Patent on Innovative Permanent Magnet Electric Motor Design that Allows the Use of Non-Rare Earth Magnets (1)Το νέο μοτέρ παρέχει παρόμοιο επίπεδο απόδοσης με τα ήδη υπάρχοντα, και μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του η UQM θα παρέχει επιλογή μεταξύ των δυο συστημάτων. «Η πατενταρισμένη τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει παρέχει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στις υπάρχουσες τεχνολογίες κινητήρων περιορίζοντας έτσι την έκθεση τη δική μας και των πελατών μας στις τιμές και την πολιτική αστάθεια κρατών που σχετίζονται με τις σπάνιες γαίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος UQM Eric R. Ridenour.

«Είμαστε τώρα στο στάδιο του πρωτότυπου και τα πρώτα δείγματα δείχνουν την επιτυχία των στόχων μας, παρέχοντας μας έτσι την επικύρωση να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της ανάπτυξης» είπε συνεχίζοντας. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας χρηματοδοτείται με 4 εκατομμύρια δολάρια επιχορήγηση απο το υπουργείο ενέργειας των Η.Π.Α.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!