ΑΓΩΝΕΣ

Ταχύτερα τα Pirelli για τη νέα σεζόν!

hun14-riccia-hulk-fight960

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Pirelli έτσι όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον αγωνιστικό διευθυντή της Ιταλικής εταιρείας κατασκευής ελαστικών, Paul Hembery, τα φετινά μονοθέσια δεν αποκλείεται να κινούνται έως και τρία δευτερόλεπτα ταχύτερα από πέρυσι!

Αν δει κανείς τους χρόνους της pole σε Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι πέρυσι και πρόπερσι διαπιστώνει τα εξής: Στο Μπαχρέιν το 2013 ο χρόνος ήταν 1:32.3 το 2014 ήταν το 1:33.185, στο Άμπου Ντάμπι το 2013 ήταν στο 1:39.957 το 2014 στο 1:40.4. Βλέπουμε λοιπόν πως η υστέρηση της τάξεως του ενός δευτερολέπτου στην αρχή της χρονιάς μειώθηκε στο μισό δευτερόλεπτο στο τέλος της χρονιάς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα βέβαια ο ρυθμός ήταν αισθητά πιο αργός λόγω και του περιορισμού στα καύσιμα.

Πέρυσι υπήρξαν πολλές συζητήσεις για το πόσο πιο αργά/αδύναμα φαντάζουν τα μονοθέσια με τα νέα υβριδικά συστήματα και τους V6 turbo κινητήρες. Ο Paul Hembery μιλώντας εκ μέρους της Pirelli και έχοντας εικόνα για το μέγεθος της βελτίωσης φέτος των μονοθεσίων ανέφερε: «Τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα δείχνουν ότι θα υπάρξει θεαματική βελτίωση θα γίνουν μεγάλα άλματα. Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία ν’ αλλάξουν πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα ειδικά στη μετάδοση οπότε στην Αυστραλία ή στη χειρότερη περίπτωση στην Κίνα θα δούμε θεαματικά άλματα σε σύγκριση με πέρυσι».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!