ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο, δύο σταδίων turbo από τη Nissan [vid]

Σε ένα ενδιαφέρον video από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, η Nissan δείχνει τη λειτουργία του νέου υπερτροφοδότη αερίων, δύο σταδίων, που θα υιοθετήσει το Titan XD…

titanΤο εν λόγω όχημα δεν είναι παρά ένα pickup που προορίζεται να κυκλοφορήσει στην αμερικάνικη αγορά. Αδιάφορο μεν για την Ευρώπη, πλην όμως με ένα πολύ όμορφο και επεξηγηματικό video, γύρω από τη λειτουργία του turbo με το οποίο εφοδιάζεται. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αποτελεί μέρος του νέου Cummins 5.0L V8 Turbo Diesel κινητήρα της εταιρίας, απόδοσης 310 ίππων και ροπής 752 Nm.

Πέρα από την παρουσίαση των βασικών του μερών, το video εξηγεί πως η συγκεκριμένη σχεδίαση αποδίδει καλά τόσο στις χαμηλές, όσο και στις υψηλές στροφές. Αναλύει τα τέσσερα modes λειτουργίας του και δείχνει παραστατικά τη ροή του αέρα, μέσα στους δύο, διαφορετικού μεγέθους υπερσυμπιεστές που διαθέτει. Οι λάτρεις της μηχανολογίας θα το βρουν σίγουρα ενδιαφέρον.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!