NEA

Νέο Mazda RX-7 το 2017

Mazda-RX-8_2003_1000_843 (3)

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του νέου 2 στην Βαρκελώνη, ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Mazda επιβεβαίωσε την παρουσίαση ενός σπορ μοντέλου στο Τόκιο…

mazda-rx7Η παρουσίαση αυτή θα γίνει σε δύο χρόνια από σήμερα και το σπορ μοντέλο δεν θα είναι άλλο απο το νέο RX-7. Και όπως θα καταλάβετε, η Mazda δεν εγκαταλείπει την ιδέα ενός νέου σπορ μοντέλου με κινητήρα Wankel, το οποίο θα αντικαταστήσει το RX-8 και θα συνεχίσει τη μεγάλη παράδοση του RX-7. Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Mazda, ο κ. Kiyoshi Fujiwara.

MAZDA-COSMO-SPORTΈτσι, η ονομασία του RX-7 θα επανέλθει δριμύτερη (αντί του RX-9 που έλεγαν οι φήμες) στην έκθεση του Τόκιο, με κινητήρα Wankel και με περίπου 300 άλογα. Αυτά στην ατμοσφαιρική έκδοση, αφού όπως είχαμε γράψει θα υπάρξει και τούρμπο με 455 άλογα! Αξίζει να σημειωθεί πως το έτος 2017 συμπίπτει με την συμπλήρωση 50 ετών από την εμφάνιση του πρώτου κουπέ της Mazda με περιστροφικό κινητήρα, του Cosmo Sport. Διαβάστε εδώ το σχετικό μας άρθρο για αυτό το ιστορικό μοντέλο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!