NEA

Crash-test με 200 km/h [vid]

Τι ζημιά μπορεί να πάθει ένα Ford Focus όταν προσκρούσει μετωπικά πάνω σε ένα τοίχο με ταχύτητα 200 km/h;

FORD-FOCUS-CRASH-TEST-WITH-200-2Εναλλακτικά, η ερώτηση θα μπορούσε να είναι τι απομένει από το Focus μετά από μία τόσο βίαια πρόσκρουση. Το σχετικό βίντεο γυρίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά εξακολουθεί να είναι τρομακτικό, καθώς μετά την πρόσκρουση στο σταθερό εμπόδιο το αυτοκίνητο διαλύεται (στην κυριολεξία, αφού φαίνεται σα να εξαφανίζεται πάνω στον «τοίχο»). Εννοείται πως οι πιθανότητες επιβίωσης μετά από μία τέτοια σύγκρουση είναι ουσιαστικά μηδενικές.

FORD-FOCUS-CRASH-TEST-WITH-200-3Για να έχετε μία εικόνα, θα πρέπει να πούμε πως τα στραπατσαρισμένα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τα μετωπικά crash-test του Euro NCAP πραγματοποιούνται με ταχύτητα 63 km/h και με επικάλυψη (η επιφάνεια που προσκρούει) στο 50%. Υποτίθεται πως μία τέτοια ταχύτητα σε σταθερό εμπόδιο είναι αντιπροσωπευτική στην περίπτωση που αντιδράσει ο οδηγός επιβραδύνοντας. Και τα περισσότερα αυτοκίνητα σε αυτή την ταχύτητα τα καταφέρνουν ιδιαίτερα καλά. Στις μεγαλύτερες, προφανώς και θέλει άγιο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!