ΑΓΩΝΕΣ

Πόσο έχει βελτιωθεί η φετινή Ferrari;

TEST PRE-CAMPIONATO F1/2015

Είναι σε θέση η Scuderia Ferrari να κοντράρει στα ίσια τη Mercedes και ν’ αμφισβητήσει την γερμανική κυριαρχία στη Formula 1;

Μετά το πρώτο τετραήμερο χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό. Σ’ αυτό το τεστ συμμετείχαν 8 ομάδες, οι τρεις εξ’ αυτών είχαν μονάδα ισχύος Mercedes (Mercedes, Lotus, Williams) οι δυο μονάδα ισχύος Renault (Red Bull, Toro Rosso) και οι δυο μονάδα ισχύος Ferrari (Ferrari, Sauber). Στις δυο πρώτες θέσεις των χρόνων ήταν και τις τέσσερις μέρες τα δυο μονοθέσια που χρησιμοποιούσαν μονάδα ισχύος Ferrari.

Στις τρεις ήταν 1η η Ferrari (Vettel, Vettel, Raikkonen) και στη μια η Sauber (Nasr). Ο Raikkonen μάλιστα με χρόνο 1.:20.8 πέτυχε ρεκόρ πίστας για την υβριδική εποχή της F1, το προηγούμενο κρατούσε από πέρυσι ο Magnussen με 1.23.2. Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ειδικά στην περίπτωση της Sauber ότι έκαναν γρήγορους γύρους με χαμηλό φορτίο καυσίμου για να εντυπωσιάσουν κάποιους υποψήφιους χορηγούς καθώς το ελβετικό μονοθέσιο έχει πολύ κενό χώρο.

Οι ίδιοι το αρνούνται και τονίζουν πως έχει κάνει μεγάλη πρόοδο η Ferrari με τη νέα μονάδα ισχύος. Η αλήθεια είναι πως το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ιταλική ομάδα πέρυσι ήταν με τη μονάδα  ισχύος. Η απόδοσή της δεν ήταν ομαλή και η ανάκτηση ενέργειας δεν ήταν ικανοποιητική. Αυτά έχουν λυθεί ενώ την ίδια στιγμή η αεροδυναμική του μονοθεσίου δείχνει πιο καθαρή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!