NEA

Mitsubishi Concept GC-PHEV για το νέο Pajero

Concept GC-PHEV

H ιαπωνική εταιρία γυροφέρνει από έκθεση σε έκθεση το πρωτότυπο GC-PHEV πριν καταλήξει στην τελική μορφή που θα έχει το Pajero παραγωγής…

Η αρχή έγινε στο Τόκιο πριν από περίπου 16 μήνες, ακολούθησε το Σικάγο και τώρα το concept car της Mitsubishi θα δώσει το παρόν και στο σαλόνι της Γενεύης προϊδεάζοντας για το νέο μεγάλο SUV της εταιρείας με το πολύ βαρύ όνομα «Pajero». Άλλωστε προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι διαστάσεις του GC-PHEV -το μήκος του προσεγγίζει τα 5 μέτρα, το ύψος τα 2(!) και το πλάτος είναι 1,84- γεγονός που προϊδεάζει και για άνετους χώρους στο εσωτερικό του, που για την περίσταση είναι αρκούντως φουτουριστικό.

Πέρα από την προχωρημένη εμφάνιση το GC-PHEV οφείλει ως concept να είναι και προηγμένο τεχνολογικά, Έτσι, είναι υβριδικό με τον τούρμπο V6 3.0 των 335 PS να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 94 PS που τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρία 12 kWh.

Το υβριδικό σύστημα πρόωσης συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, η μέση κατανάλωσή του είναι 6,7 lt/100 km, ενώ υπάρχει δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για περίπου 40 km/. Το νέο Pajeto θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια με το βάρος να πέφτει στις νέες ντίζελ εκδόσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και αναβαθμισμένη υβριδική εκδοχή βασισμένη στο σύστημα του αντίστοιχου Outlander.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!