NEA

Φρεσκάρισμα και νέος τούρμπο για το Peugeot 208

To supermini της Peugeot περνά από ένα facelift και υποδέχεται νέους Euro 6 κινητήρες με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στο νέο τούρμπο τρικύλινδρο 1.200άρη…

Peugeot-208_2015 (9)Στην Γενεύη η Peugeot θα παρουσιάσει το ανανεωμένο 208 το οποίο ξεχωρίζει από τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα με 3D LED στο πίσω μέρος, τη νέα γρίλια με τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τους νέους προβολείς ομίχλης κ.α. Η Peugeot ανακοίνωσε νέες επιλογές στην παλέτα χρωμάτων, ενώ το εσωτερικό με την οθόνη αφής διαθέτει πλέον πλήρη διασύνδεση με αναπαραγωγή του περιεχομένου της οθόνης ενός smartphone και διάφορες εφαρμογές (apps).

Η γκάμα των κινητήρων είναι ευρύτερη με τον προσθήκη της έκδοσης τούρμπο έκδοσης με κινητήρα 1.2 με άμεσο ψεκασμό που αποδίδει 110 PS και συνδυάζεται με μηχανικό 5άρι σαζμάν ή αυτοματοποιημένο 6άρι της Aisin. Οι μικρότερες τρικύλινδρες PureTech  εκδόσεις στα 1.000 και 1.200 cc με 68 και 82 PS αντίστοιχα εξακολουθούν να υφίστανται.

Για ευνόητους λόγους το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις ντίζελ εκδόσεις 1.6 BlueHDi με ισχύ 75, 100 ή 120 PS, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι εκδόσεις κινητήρων (με εξαίρεση την 1.2 T) βρίσκονται κάτω από τα 100 g CO2/km. Στον αντίποδα, διαθέσιμη θα είναι η έκδοση GTi 30th Anniversary με τον 1.600άρη THP με τα 208 άλογα, ενώ για όσους θέλουν σπορ στιλ αλλά δεν έχουν τον… παρά για γκάζι, διαθέσιμο θα είναι το πακέτο εξοπλισμού GT Line που προσφέρει πιο δυναμική εμφάνιση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!