NEA

Νέα εμφάνιση και κινητήρας για το Range Rover Evoque

Range_Rover_Evoque_2015 (12)

Το ιδιαίτερο Evoque αποκτά φρέσκο παρουσιαστικό και έναν νέο δίλιτρο ντίζελ κινητήρα. Πρεμιέρα στην Γενεύη, λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά το καλοκαίρι…

Η σημαντικότερη ίσως αλλαγή στο ανανεωμένο Evoque αφορά στην προσθήκη του ολοκαίνουργιου αλουμινένιου ντίζελ κινητήρα της γενιάς Ingenium, με χωρητικότητα 2.000 cc και χαμηλότερο βάρος κατά 20-30 kg από τον προηγούμενο. Ο νέος TD4 έχει δύο αποδόσεις, με 150 PS ή 180 PS και αντίστοιχες μέσες καταναλώσεις 4,2 lt/100 km και 4,8 lt/100 km. Σύμφωνα με την Land Rover, οι νέοι τετρακύλινδροι Ingenium είναι 18% πιο οικονομικοί σε σχέση με τους προκατόχους του και με διευρυμένα στις 34.000 km μεσοδιαστήματα σέρβις. Στη γκάμα παραμένει και ο turbo βενζίνης των 2.000 κυβικών με 240 PS (με 0-100 σε 7,6 sec, τελική στα 217 km/h), που στην Ευρώπη παρουσιάζει περιορισμένη ζήτηση.

Από εκεί και πέρα, η facelift εκδοχή ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα με το νέο προφυλακτήρα και μετατοπισμένους προς τα πάνω προβολείς ομίχλης, ενώ νέα σχεδίαση έχουν και οι προβολείς LED με τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας που εναλλακτικά λειτουργούν και ως φλας. Επίσης, νέα είναι και τα πίσω σώματα, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι δύο κεραίες «πτερύγιο καρχαρία» στο πίσω μέρος της οροφής (για να διαχωρίζεται το ραδιοφωνικό σήμα από αυτό της κινητής τηλεφωνίας).

Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας μιας και υπάρχει σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος για την αποφυγή σύγκρουσης, υπάρχει νέα οθόνη 8’’ που συνδυάζεται με νέο σύστημα πολυμέσων (InControl Touch), ενώ πλέον στάνταρ είναι το All-Terrain Progress Control (ATPC), που πρακτικά μπορεί να ελέγχει την ταχύτητα κίνησης σε κάθε είδους οδόστρωμα. Η λίστα με τον εξοπλισμό ασφάλειας περιλαμβάνει και άλλα συστήματα, όπως αυτό προειδοποίησης εκούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!