NEA

Tα SCG 003 του κ. Cameron Glickenhaus

SCG 003 Stradale (8)

Η πρεμιέρα της έκδοσης δρόμου Stradale (SCG 003S) θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, ενώ η αγωνιστική Competizione θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Nürburgring…

Αν δεν το θυμάστε, ο κ. Glickenhaus είναι ένας ζάμπλουτος Αμερικανός τραπεζίτης ο οποίος είχε αποκτήσει κατόπιν παραγγελίας την μία και μοναδική Ferrari P4/5 (από τον Pininfarina). Η ομάδα SCG (Scuderia Cameron Glickenhaus) έχει εξελίξει δύο νέα supercar -άγνωστο αν είναι χτισμένα ξανά πάνω στην Enzo- το SCG 003 Stradale για τον δρόμο και το SCG 003 Competizione για την πίστα.

Το πλαίσιο των SCG 003 -που σχεδιαστικά παραπέμπουν σε αγωνιστικά της κατηγορίας LMP1/LMP2- αποτελείται από ανθρακονήματα, το βάρος περιορίζεται στα μόλις 1.350 kg, η κατανομή στους δύο άξονες είναι 49/51 (μπρος/πίσω), υπάρχουν 18άρες ζάντες, ενώ η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπροστά και ράβδους ώσης (push rods) πίσω με αμορτισέρ της KW είναι πλήρως ρυθμιζόμενη.

Την κίνηση των SCG 003 αναλαμβάνει ένας αναβαθμισμένος V6 κινητήρας 3.500 της Honda που αρωγό διπλό τούρμπο αποδίδει 530 PS και 700 Nm που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω σειραϊκού κιβωτίου (στην περίπτωση του αγωνιστικού). Τώρα, οι πελάτες του SCG 003S θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα και σε έναν V12 τούρμπο, ενώ σχετικά με την τιμή πώλησης υπολογίστε περίπου στα 2,2 εκ. ευρώ για την έκδοση δρόμου και στα 3,2 εκ. για την αγωνιστική…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!