NEA

Επίσημο: τετρακίνηση και 320 άλογα για το νέο Ford Focus RS!

Ford-Focus_RS_2016_1000 (5)

Όπως είχαμε γράψει από χτες, το νέο Focus RS έχει κίνηση στους τέσσερις τροχούς και δύναμη 320 ίππων από τον τετρακύλινδρο Ecoboost του Mustang!

Ford-Focus_RS_2016_1000 (2)Τελικά, οι πληροφορίες μας επαληθεύτηκαν και το νέο Focus RS είναι τετρακίνητο με τον τούρμπο των 2,3 lt να ξεπερνά σε ισχύ τα 320 άλογα. Αναλυτικότερα, ο τετρακύλινδρος αλουμινένιος Ecoboost, έχει χωρητικότητα 2,3 lt και προέρχεται από το Mustang, με την ροπή να ξεπερνά τα 320 Nm (για αυτό και το μηχανικό 6άρι κιβώτιο θα είναι ενισχυμένο). Οι διαφορές έχουν να κάνουν με ένα χαμηλότερης αδράνειας twin-scroll σύστημα υπερτροφοδότησης -με μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή για να σπρώχνει περισσότερο αέρα στους κυλίνδρους-, υπάρχει μεγαλύτερος εναλλάκτης αέρα καθώς και μεγαλύτερη εισαγωγή, η κυλινδροκεφαλή έχει ενισχυθεί ενώ το όριο στροφών είναι στις 6.800 rpm. Σημαντική είναι η ύπαρξη συστήματος start/stop που μειώνει την εκπομπή CO2 έως 20%, σε σχέση με το απερχόμενο RS, ενώ στο σύστημα με τις δύο μεγάλες εξατμίσεις, υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη βαλβίδα που βελτιστοποιεί τον ήχο, αλλά και την πίεση εξαγωγής των καυσαερίων.

Ford-Focus_RS_2016_1000 (1)Το σύστημα τετρακίνησης All-Wheel Drive με χαρακτηριστικά Torque Vectoring (ηλεκτρονικά ελεγχόμενη κατανομή στους τροχούς των αξόνων που προσομοιώνει την λειτουργία ενός μπλοκέ) αποτελεί την ειδοποιό διαφορά στο νέο RS. Κάνοντας μία μικρή παρένθεση, στη διάρκεια στροφής το torque vectoring κόβει ροπή από τον εσωτερικό τροχό για να μειωθεί η υποστροφή. Και μιας και μιλήσαμε για τροχούς, είναι 19 ιντσών με ελαστικά 235/35 Michelin Pilot Sport Cup 2.

Ford-Focus_RS_2016_1000 (4)Τώρα, το AWD του Focus RS περιλαμβάνει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενα συμπλεκτάκια σε κάθε ημιαξόνιο του RDU (Rear Drive Unit) πίσω συστήματος. Το RDU λαμβάνει δεδομένα 100 φορές το δευτερόλεπτο για να μοιράσει την ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες, ενώ στον πίσω άξονα μπορεί να περάσει έως το 70%, ενώ η κατανομή στον κάθε πίσω τροχό μπορεί να φτάσει το 100%. Για περισσότερα μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!