NEA

Σε 300 αντίτυπα το νέο Morgan Aero 8

2015 Morgan Aero 8 (19)

Αν και εξωτερικά μόνο οι πιστοί οπαδοί της φίρμας μπορούν να αντιληφθούν διαφορές από το απερχόμενο μοντέλο, στην πράξη το Aero 8 ανοίγει μία νέα σελίδα στην ιστορία του.

Morgan_Aero8Υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων που ελκύεται από τις δημιουργίες της Morgan. Μοντέλα που θυμίζουν άλλες εποχές, φτιαγμένα ως επί το πλείστον στο χέρι, με σύγχρονα όμως στοιχεία, όπως το συγκεκριμένο. Το νέο Aero 8 φέρει καινούριες αναρτήσεις, με διπλά ψαλίδια για όλους τους τροχούς, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη άνεση, κρατήματα και ακρίβεια στους χειρισμούς. Η μεγάλη, βέβαια, διαφορά, έγκειται στην αναδιπλούμενη μαλακή οροφή, αφού είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της φίρμας που εφοδιάζεται με τέτοια. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και μία αποσπώμενη σκληρή οροφή, ή απλά να το χαρεί ανοικτό, όσο του επιτρέπει ο καιρός.

Οι μηχανικοί της φίρμας διατήρησαν το V8 των 4,8 λίτρων, καταγωγής BMW, βελτιώνοντάς τον όμως στα σημεία ώστε να κερδίσει κάτι ακόμα σε ιπποδύναμη και ροπή. Παράλληλα, κατάφεραν να περιορίσουν ελαφρά το συνολικό βάρος, που κυμαίνεται γύρω στα 1.000 κιλά, προς όφελος των επιδόσεων. Τα 300 περίπου αντίτυπα που παραχθούν, αναμένεται να κατασκευαστούν και να διατεθούν σε διάστημα δύο ετών, αρχής γενομένης από τον προσεχή Οκτώβριο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!