ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινητήρας 1.5 turbo για το επόμενο Honda Civic

honda_civic

Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, η Honda δείχνει να βρίσκεται σε φάση εξέλιξης ενός νέου συνόλου 1.5 λίτρων, που θα αποτελέσει το βασικό κινητήρα της δέκατης γενιάς Civic.

Ακόμα δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από το στρατόπεδο της Honda, όλα όμως δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ των οποίων και ο Yoshiharu Yamamoto, επί κεφαλής του παγκόσμιου R&D τμήματος της εταιρίας που φέρεται να δήλωσε ότι “οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες χαμηλού κυβισμού θα αποτελέσουν τη βάση, ακόμα και για το Civic”.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ο κινητήρας που θα παρουσιαστεί θα είναι ανάλογης ισχύος και ροπής με τα σύνολα των 2.0 και 2.4 λίτρων, διατηρώντας όμως αισθητά χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπές ρύπων. Αντικειμενικά, ήταν θέμα χρόνου για αυτή την εξέλιξη, με βάση τον ανταγωνισμό. Το εν λόγω σύνολο, φυσικά, θα φορεθεί και σε άλλα μοντέλα της φίρμας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!